MediaTek lansează un nou procesor dual core cu HSPA+, destinat smartphone-urilor entry level

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 822 ori
<b>MediaTek lansează un nou procesor dual core cu HSPA+, destinat smartphone-urilor entry level</b>MediaTek este un nume pe care îl asociem de obicei cu tabletele și telefoanele low end și cu preț de buget, iar acum asistăm la debutul unui nou procesor al companiei. După ce a lansat câteva SoC-uri quad core, acum compania lansează CPU-ul...

MediaTek este un nume pe care îl asociem de obicei cu tabletele și telefoanele low end și cu preț de buget, iar acum asistăm la debutul unui nou procesor al companiei. După ce a lansat câteva SoC-uri quad core, acum compania lansează CPU-ul MT6572, destinat smartphone-urilor entry level.

E vorba despre o soluție de procesare all în one dual core ARM cu frecvența de 1.2 GHz, cu suport HSPA+ și TD-SCDMA. Bluetooth, GPS și WiFi sunt și ele suportate de această soluție ARM Cortex A7. MT6572 opereaza cu  ecrane cu rezoluție până la qHD, camere de 5 megapixeli cu captura 720p, deci va fi integrat pe terminale low/mid range.

Primele telefoane bazate pe acest procesor MediaTek vor fi lansate în iunie și mă aștept ca și Allview să folosească acesta soluție, printre alții. MT6572 e bazat pe tehnologia de 28 nm, costa mai puțin decât alte procesoare dual core și vine și cu suport pentru radio FM. Oare cât de departe suntem și de un procesor ieftin 8 core?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×