Qualcomm lansează Clear Sight; o soluție de procesare pentru smartphone-urile cu cameră duală

929 ori
<b>Qualcomm lansează Clear Sight; o soluție de procesare pentru smartphone-urile cu cameră duală</b>Pentru că numărul de terminale ce aduc camere foto duale la pachet, este într-o continuă creștere, cei de la Qualcomm vin astăzi cu o soluție pentru producători. Este vorba despre o soluție de procesare numită Clear Sight ce ne va oferi rezultate

Smartphone-urile din ultimul an ne-au adus pe lângă procesoare actualizate și camere foto duală, câteva modele pe care le putem reaminti aici fiind Huawei P9/P9 Plus, LG G5 și recent lansatul iPhone 7 Plus. Pentru că în următoarea perioadă se așteptă ca producătorii de pe piața tech să vină cu alte noi modele de acest tip, Qualcomm vine în întâmpinarea acestora cu o nouă tehnologie numită Clear Sight.

Este vorba despre o soluție de procesare pentru smartphone-uri cu cameră duală - platformă ce include un modul hardware (Snapdragon 820 sau Snapdragon 821) și un algoritm special pentru ca fotografiile obținute în condiții low-light să fie cu adevărat impresionante. Sistemul ne va oferi fotografii cu un contrast și un nivel de sharpness superior, dar și cu o claritate mult mai bună decât ar putea obține senzorul dual independent.

Aflăm că unul dintre senzori va capta o imagine monocrom (nivelul de lumină fiind astfel de 3 ori mai mare decât în mod normal la fotografierea color), pe când senzorul secundar va fotografia cadrul colorat. Totodată, trebuie menționat că acest sistem numit Clear Sight este o expansiune a platformei de imagine pe care compania americană o lansa în toamna anului trecut - lansare despre care aflați mai multe de aici.

Qualcomm afirmă că în perioada următoare va lucra cu producătorii de handset-uri pentru includerea sistemului Clear Sight la bordul terminalelor cu cameră duală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×