Qualcomm lansează Clear Sight; o soluție de procesare pentru smartphone-urile cu cameră duală

899 ori
<b>Qualcomm lansează Clear Sight; o soluție de procesare pentru smartphone-urile cu cameră duală</b>Pentru că numărul de terminale ce aduc camere foto duale la pachet, este într-o continuă creștere, cei de la Qualcomm vin astăzi cu o soluție pentru producători. Este vorba despre o soluție de procesare numită Clear Sight ce ne va oferi rezultate

Smartphone-urile din ultimul an ne-au adus pe lângă procesoare actualizate și camere foto duală, câteva modele pe care le putem reaminti aici fiind Huawei P9/P9 Plus, LG G5 și recent lansatul iPhone 7 Plus. Pentru că în următoarea perioadă se așteptă ca producătorii de pe piața tech să vină cu alte noi modele de acest tip, Qualcomm vine în întâmpinarea acestora cu o nouă tehnologie numită Clear Sight.

Este vorba despre o soluție de procesare pentru smartphone-uri cu cameră duală - platformă ce include un modul hardware (Snapdragon 820 sau Snapdragon 821) și un algoritm special pentru ca fotografiile obținute în condiții low-light să fie cu adevărat impresionante. Sistemul ne va oferi fotografii cu un contrast și un nivel de sharpness superior, dar și cu o claritate mult mai bună decât ar putea obține senzorul dual independent.

Aflăm că unul dintre senzori va capta o imagine monocrom (nivelul de lumină fiind astfel de 3 ori mai mare decât în mod normal la fotografierea color), pe când senzorul secundar va fotografia cadrul colorat. Totodată, trebuie menționat că acest sistem numit Clear Sight este o expansiune a platformei de imagine pe care compania americană o lansa în toamna anului trecut - lansare despre care aflați mai multe de aici.

Qualcomm afirmă că în perioada următoare va lucra cu producătorii de handset-uri pentru includerea sistemului Clear Sight la bordul terminalelor cu cameră duală.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×