Chipsetul MediaTek Helio X30 primeşte un teaser; Va fi un procesor deca core de 10 nm cu posibil suport pentru 8 GB RAM

1.183 ori
<b>Chipsetul MediaTek Helio X30 primeşte un teaser; Va fi un procesor deca core de 10 nm cu posibil suport pentru 8 GB RAM</b>Primim astăzi o serie de prime informații despre viitorul chip high-end a celor de la MediaTek, și anume modelul Helio X30. Se pare că vom beneficia în continuare de un procesor cu 10 nuclee, de această dată fiind însă vorba despre unul dezvoltat pe

De abia ne-am obişnuit cu ideea că Samsung şi TSMC se duelează în chipseturi de 10 nm şi chiar 7 nm şi iată că apare în peisaj şi MediaTek pentru a ne amintit că există viaţă şi fără Qualcomm, Samsung sau HiSilicon. Producatorul a oferit un teaser pentru viitorul său chipset, Mediatek Helio X30, pe care îl detaliem mai jos.

Menit mai degrabă pentru flagshipuri decât pentru modele modeste, MediaTek Helio X30 este un chipset deca core construit pe baza arhitecturii de 10 nm. Teaserul a venit chiar de la Zhu Shangzu, COO al producătorului de procesoare. El menţionează că acest SoC va oferi suport pentru agregare a operatorilor LTE şi suport pentru 4G LTE de Categorie 10-12.

Pe partea grafică vom beneficia de un GPU produs de Imagination. În rest nu avem detalii, dar mi se pare previzibil că vom primi codare şi decodare 4K, suport pentru camere de 16 sau 20 MP şi probabil şi suport pentru 6 GB RAM sau chiar 8 GB conform unor zvonuri. Vom vedea Helio X30 pe primele terminale la începutul lui 2017. Zvonurile afirmă şi că două dintre core-uri ar putea fi de tip Cortex A73, însoţite de două clustere quad core Cortex A53.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×