MediaTek pierde multipli parteneri în proiectul legat de chipseturile Helio de 10 nm; LeEco și Xiaomi ies din schemă

1.679 ori
<b>MediaTek pierde multipli parteneri în proiectul legat de chipseturile Helio de 10 nm; LeEco și Xiaomi ies din schemă</b>Din câte se pare lucrurile nu merg prea bine pentru MediaTek, cel puțin nu în proiectul ce este asociat cu dezvoltarea chipset-urilor de 10nm. Numărul de partenerii ai companiei producătoare de procesoare a scăzut serios în acest proiect, cu Meizu mai

În ultimii ani am remarcat că deşi MediaTek a început să lanseze chipset-uri mai puternice, ele nu sunt chiar la înălţimea unui Snapdragon 820 sau Apple Axx şi uneori nici chiar la fel de puternice precum un flagship HiSilicon de la Huawei. Aparent producătorul de chipseturi ar avea ceva probleme cu implementarea tehnologiei de 10 nm pe chipseturile sale viitoare.

Infromatia vine de la o publicaţie chineză, Economic Daily News, care scrie că MediaTek a pierdut un potenţial contract cu Xiaomi. Aceştia din urmă ar fi contractat MediaTek pentru a le realiza un chipset custom Helio X30 bazat pe procesul de 10 nm. Helio X30 cel standard ar trebui să sosească în această lună, iar primele terminale cu chipsetul la bord vor veni pe piaţa în trimestrul 2.

Până acum compania găsise doar doi parteneri pentru aceste chipseturi şi anume Meizu şi LeEco. Între timp LeEco a dispărut din peisaj, ei anulând planurile legate de chipseturi, iar Meizu a rămas singurul client pentru soluţia MediaTek. Nici Oppo şi nici Vivo, care au fost parteneri MTK în trecut nu şi-au reînnoit înţelegerile. E drept că am văzut procesoarele companiei şi pe modele HTC, Gionee sau chiar Sony, dar niciodată în cazul SoC-urilor flagship.

Cu toate aceste pierderi de parteneri, MediaTek ar putea să îşi reducă semnificativ producţia de chipuri în perioada următoare, dar si comenzile spre TSMC.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×