Samsung va începe în curând producţia chipset-urilor de 10 nm de generaţie a doua

1.200 ori
<b>Samsung va începe în curând producţia chipset-urilor de 10 nm de generaţie a doua</b>Suntem informați astăzi despre faptul că sud-coreenii de la Samsung se pregătesc pentru demararea producției de chipset-uri pe 10nm din generația a doua. Acestea vor fi bazate pe procesul LPP (Low Power Plus) se se diferențiază de LP3 prin

Samsung e gata să treacă la etapa 2 în cadrul producţiei de chipseturi de 10 nm, după ce prima generaţie a tehnologiei folosite pe Snapdragon 835 şi Exynos 8895 a fost bine primită. Următoarele chipseturi ar avea teoretic şanse să ajungă şi pe Galaxy Note 8 la toamnă, sau final de vară chiar.

Dacă Snapdragon 835 sau Exynos 8895 sunt construite pe baza tehnologiei 10 nm LPE (Low Power Early), generaţia a doua vine sub numele de LPP (Low Power Plus). Ea aduce îmbunătăţiri structurii FinFET 3D, care la rândul lor duc la o creştere de performanţă cu 10% şi o reducere de consum cu 15%. Deocamdată Samsung a început instalarea de echipamente de producţie la fabrică din Hwaseong, Coreea de Sud.

Chipurile vor începe să iasă din fabrică în trimestrul 4 al acestui an, deci predicţia legată de Note 8 era cam optimistă mai sus. E mai plauzibil ca Galaxy S9 să culeagă roadele acestei generaţii. Un exemplu de trecere de la LPE la LPP este cel al chipsetului Exynos 7420 de pe Galaxy S6, care era creat pe baza procesului de 14 nm LPE şi care a trecut la 14 nm LPP în cazul lui Exynos 8890 pe Galaxy S7.

Să vedem în ce măsură şi următorul Snapdragon va fi influenţat de acest upgrade.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×