Microsoft cumpăra Nokia! Divizia de Terminale și Servicii intră sub tutela companiei din Redmond; Elop candidat pentru funcția de CEO Microsoft!

1.475 ori
<b>Microsoft cumpăra Nokia! Divizia de Terminale și Servicii intră sub tutela companiei din Redmond; Elop candidat pentru funcția de CEO Microsoft!</b>Iată că s-a întâmplat în sfârșit lucrul la care ne așteptăm de câțiva ani buni: Microsoft a cumpărat Nokia, sau mai bine spus segmentul sau care contează. E vorba despre zona de Terminale și Servicii, iar tranzacția va fi finalizata în...

Iată că s-a întâmplat în sfârșit lucrul la care ne așteptăm de câțiva ani buni: Microsoft a cumpărat Nokia, sau mai bine spus segmentul sau care contează. E vorba despre zona de Terminale și Servicii, iar tranzacția va fi finalizata în primul trimestru al anului viitor.

Prețul este unul cu mult mai mic decât cel al lui Skype, de vreme ce Microsoft va plăti doar 3.79 miliarde de euro. în plus, MS va plăti încă 1.65 miliarde de euro pentru portofoliul de brevete al finlandezilor, care e uriaș. Va exista și o migrație a angajaților între cele două companii, astfel că 32.000 de persoane vor fi transferate de la Nokia la Microsoft, dintre care 18.300 sunt implicate în producție.

Stephen Elop își va părăsi poziția de CEO Nokia și va deveni șeful echipei Devices de la Microsoft, având sub comanda și Surface și Xbox One. în locul lui Elop se va afla temporar la cârmă Nokia Risto Siilasmaa. Deja șansele lui Elop să fie CEO Microsoft atunci când pleacă Ballmer au crescut și sincer să fiu azi putem spune că e ziua în care unii fani Nokia și-ar putea lua rămas bun de la compania lor preferată.

Va invit pe forum pentru a discuta aceasta mutare si in ce masura compania Nokia va mai exista asa cum o cunoastem noi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×