Microsoft Își anunță rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 4: venituri crescute, dar profituri scăzute

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 541 ori
<b>Microsoft Își anunță rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 4: venituri crescute, dar profituri scăzute</b>Microsoft a anunțat astăzi rezultatele pe trimestrul 4 al anului fiscal 2014, cu 4.6 miliarde de dolari venituri nete și un total de 23.38 miliarde de dolari venituri. Veniturile sunt în creștere față de suma de 19.9 miliarde din aceeași perioadă...

Microsoft a anunțat astăzi rezultatele pe trimestrul 4 al anului fiscal 2014, cu 4.6 miliarde de dolari venituri nete și un total de 23.38 miliarde de dolari venituri. Veniturile sunt în creștere față de suma de 19.9 miliarde din aceeași perioadă a anului trecut, dar suma netă a scăzut față de cele 4.97 miliarde din 2013 Q4.

Un efect pozitiv asupra veniturilor Microsoft l-a avut cererea crescută de PC-uri, mai mare decât erau așteptările companiei cel puțin. Veniturile din Windows au crescut cu 3% în acest trimestru, iar compania a anunțat și că a vândut 5.8 milioane de modele Lumia și 30.3 milioane de handseturi non Lumia, după achiziția Nokia Devices & Services. Teoretic avem de-a face cu o scădere de 21% a vânzărilor Lumia față de anul trecut, dar sunt luate în calcul aici doar unitățile vândute în 2 dintre cele 3 luni ale trimestrului.

E bizar că în raportul trimestrial nu există o mențiune clară a lui Surface. Deja lipsa de cifre de vânzări și unități vândute Surface e o tradiție Microsoft, care mereu a ascuns performanța acestui produs. știm doar că Surface a adus venituri de 409 milioane dolari în acest trimestru. Mai aflăm și că MS a vândut 1.1 milioane console Xbox, iar cel mai profitabil segment al companiei din Redmond a fost cu siguranță cel de servere și cloud, cu o creștere de 11%, ajungând la venituri de 13.48 miliarde de dolari.

Acest segment include multiple produse, de la servicii cloud Azure la Office 365 business and enterprise, până la Exchange, SharePoint și Lync.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×