Nokia îşi anunţă veniturile pe trimestrul 2 al acestui an, cu o scădere de vânzări de 11%, dar şi scădere de profit

817 ori
<b>Nokia îşi anunţă veniturile pe trimestrul 2 al acestui an, cu o scădere de vânzări de 11%, dar şi scădere de profit</b>Cum majoritatea companiilor tech de pe piață și-au prezentat rezultatele financiare obținute în cel de-al doilea trimestru pe 2016, era de așteptat ca și Nokia să vină cu un astfel de raport. Cifrele nu sunt prea bune totuși, compania finlandeză

Nokia a anunţat rezultatele financiare pe trimestrul 2 al acestui an şi ele nu sunt chiar pozitive. Continuă integrarea businessului Alcatel-Lucent şi asta înseamnă cheltuieli mari.

Profiturile au scăzut în ultimele 3 luni, chiar mai mult decât se aşteptau finlandezii. Veniturile au scăzut cu 49% în ultima perioadă, ajungând la 370 de milioane de dolari, pe fondul vânzărilor încetinite de echipament de reţea. A fost ratată şi ţinta de 445 de milioane de dolari estimată de analişti într-un sondaj Reuters trecut.

Finlandezii au crescut şi ţinta de economii făcute după fuziunea cu Alcatel, de la 1 miliard de dolari până în 2018 la 1.3 miliarde de dolari. Grupul Nokia a avut vânzări cu 11% mai mici decât anul trecut, ajungând la o valoare de 6.3 miliarde de dolari, iar echipamentele de reţea au generat 5.8 miliarde de dolari cu 0.2 miliarde mai puţin decât predicţia pieţei.

Justificarea nordicilor a implicat printre altele şi falimentarea operatorului Oi din Brazilia, cu care Nokia avea contracte importante. CEO-ul Rajeev Suri pune unele aspecte negative pe seama integrării Alcatel Lucent în business şi a problemelor din America Latină. La capitolul "veşti bune" ar intra doar ajungerea la o înţelegere cu Samsung după dispute pentru brevete.

Astfel, Nokia ar încasa 950 de milioane de euro anual pentru brevete, inclusiv în acest an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×