Nokia îşi anunţă veniturile pe trimestrul 2 al acestui an, cu o scădere de vânzări de 11%, dar şi scădere de profit

794 ori
<b>Nokia îşi anunţă veniturile pe trimestrul 2 al acestui an, cu o scădere de vânzări de 11%, dar şi scădere de profit</b>Cum majoritatea companiilor tech de pe piață și-au prezentat rezultatele financiare obținute în cel de-al doilea trimestru pe 2016, era de așteptat ca și Nokia să vină cu un astfel de raport. Cifrele nu sunt prea bune totuși, compania finlandeză

Nokia a anunţat rezultatele financiare pe trimestrul 2 al acestui an şi ele nu sunt chiar pozitive. Continuă integrarea businessului Alcatel-Lucent şi asta înseamnă cheltuieli mari.

Profiturile au scăzut în ultimele 3 luni, chiar mai mult decât se aşteptau finlandezii. Veniturile au scăzut cu 49% în ultima perioadă, ajungând la 370 de milioane de dolari, pe fondul vânzărilor încetinite de echipament de reţea. A fost ratată şi ţinta de 445 de milioane de dolari estimată de analişti într-un sondaj Reuters trecut.

Finlandezii au crescut şi ţinta de economii făcute după fuziunea cu Alcatel, de la 1 miliard de dolari până în 2018 la 1.3 miliarde de dolari. Grupul Nokia a avut vânzări cu 11% mai mici decât anul trecut, ajungând la o valoare de 6.3 miliarde de dolari, iar echipamentele de reţea au generat 5.8 miliarde de dolari cu 0.2 miliarde mai puţin decât predicţia pieţei.

Justificarea nordicilor a implicat printre altele şi falimentarea operatorului Oi din Brazilia, cu care Nokia avea contracte importante. CEO-ul Rajeev Suri pune unele aspecte negative pe seama integrării Alcatel Lucent în business şi a problemelor din America Latină. La capitolul "veşti bune" ar intra doar ajungerea la o înţelegere cu Samsung după dispute pentru brevete.

Astfel, Nokia ar încasa 950 de milioane de euro anual pentru brevete, inclusiv în acest an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×