Microsoft iti permite sa-ti controlezi terminalul prin ... forta

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.226 ori
<b>Microsoft iti permite sa-ti controlezi terminalul prin ... forta</b>Se pare ca multi-touch si accelerometrele nu mai sunt la moda... Poate a venit momentul sa implementam controlul bazat pe gestica al celor de la Samsung, sau poate cel bazat pe forta dezvoltat de catre Microsoft. Gigantul software lucreaza la o tehnologie...

Se pare ca multi-touch si accelerometrele nu mai sunt la moda... Poate a venit momentul sa implementam controlul bazat pe gestica al celor de la Samsung, sau poate cel bazat pe forta dezvoltat de catre Microsoft.

Gigantul software lucreaza la o tehnologie care permite utilizatorilor sa indoaie, rasuceasca, striveasca terminalul pe care il folosesc, dandu-i comenzi astfel. Cercetatorii implicati in acest proiect au observat ca tot mai multe terminale includ ecrane de mari dimensiuni si prea putine butoane fizice. De asemenea, cercetatorii considera ca noua tehnologie ar putea fi folosita in paralel cu cea multi-touch si tilt.

Tehnologia foloseste 4 senzori, incorporati in carcasa unui terminal, astfel ca acesta nu trebuie fabricat dintr-un material special, flexibil. In procesul de cercetare, specialistii de la Microsoft au folosit un UMPC Samsung, pentru a crea un prototip, care sa ofere feedback vizual si audio, dupa ce utilizatorul se foloseste de forta pentru input. Un avantaj major al controlului prin forta este faptul ca nu mai fi nevoie sa miscati terminalul, ca in cazul tehnologiilor bazate pe accelerometre.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×