Miliarde de dolari in joc pentru Apple, din cauza unui zvon legat de iPhone

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.177 ori
<b>Miliarde de dolari in joc pentru Apple, din cauza unui zvon legat de iPhone</b>Celebrul site Engadget a primit informatii din interiorul companiei Apple (sau poate nu) care sustineau cu tarie ca lansarea iPhone va fi amanata pana in octombrie, iar noul sistem de operare, Leopard va fi amanat pana in ianuarie 2008. Evident site-ul a...

Celebrul site Engadget a primit informatii din interiorul companiei Apple (sau poate nu) care sustineau cu tarie ca lansarea iPhone va fi amanata pana in octombrie, iar noul sistem de operare, Leopard va fi amanat pana in ianuarie 2008. Evident site-ul a publicat aceste vesti, provocand o scadere a actiunilor Apple cu 3%.

La doar cateva minute dupa ce stirile au fost citite, actionarii au inceput sa vanda, temandu-se de scaderea valorii actiunilor Apple. Se pare ca, totusi zvonul a fost un fals si toata agitatia a fost "mult zgomot pentru nimic". Valoarea actiunilor Apple a scazut totusi cu 4 miliarde de dolari, existand si un actionar care si-a vandut partea de 5 milioane de dolari, la 10 minute dupa citirea postului.

Din fericire, acest haos s-a terminat repede, deoarece actiunile si-au recuperat valoarea pana la finalul zilei si totusi multe intrebari raman fara raspuns. Cine a dat aceasta informatie? Cum a fost posibil ca ea sa provina din sanul companiei Apple? Sa fie vorba de un hacker? Putem sa presupunem ca deja Apple cauta vinovatul si va lua masuri impotriva sa. Ce poate face un blogger in era moderna, cand are o informatie de ultima ora? Instinctul sau ii va spune sa o posteze imediat, dar aplicand regulile de baza ale jurnalismului, el ar putea macar sa dea un telefon oficialilor (de la Apple in acest caz) pentru a verifica informatia.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×