Mobicast 19: Podcast Mobilissimo.ro despre WWDC 2014, lansările de la Computex, concursuri noi și vechi și... Înghețată (Video)

Autor:  | Publicat în:  Mobicast 1.037 ori
<b>Mobicast 19: Podcast Mobilissimo.ro despre WWDC 2014, lansările de la Computex, concursuri noi și vechi și... Înghețată (Video)</b>Mobicast 19 e poate cel mai mare Mobicast de până acum, deoarece include o analiză detaliată a tot ce a fost anunțat la WWDC 2014 la început de săptămână, dar și o privire asupra lui Computex, mai ales către noutățile de la ASUS. Hai să...

Mobicast 19 e poate cel mai mare Mobicast de până acum, deoarece include o analiză detaliată a tot ce a fost anunțat la WWDC 2014 la început de săptămână, dar și o privire asupra lui Computex, mai ales către noutățile de la ASUS. Hai să vedem ce mai nou în acest Podcast Mobilissimo.ro.

în primul rând la WWDC 2014Apple a anunțat oficial OS X Yosemite, care printre altele permite preluarea de apeluri de pe iPhone pe Mac și pornirea de apeluri de pe Mac, chiar dacă un iPhone se afla în altă cameră. A fost chiar sunat rapperul Dr. Dre în acest mod, că aluzie la achiziția recentă a lui Beats Electronics de către Apple. Am văzut și iOS 8 în cadrul prezentării, cu funcția legată de sănătate numită Healthkit, care adună toate informațiile legate de glicemie, puls, nutriție, tensiune și somn într-o aplicație în genul lui Passbook.

Revenind puțin la noul OS X, putem acum atașă la email fișiere de până la 5 GB folosind Maildrop, iar Safari primește un soi de taburi 3D și o editare foto cu funcții de bază. Pe iOS 8 avem acum parte de interacțiuni cu notificările în stil Android, adică puteți să dați reply la un mesaj pe Facebook chiar din zona de notificări, de exemplu. în iMessage avem acum parte de o funcție numită Tap to Talk, adică vom putea face o scurtă înregistrare video sau audio și o putem trimite instant, că la Whatsapp.

Apple a anunțat și Family Sharing, adică posibilitatea ca membri unei familii să partajeze un card de credit și copiii să ceară voie atunci când cumpără jocuri. în rest, am aflat că terminale iOS pot primi acum tastaturi third party, inclusiv Swype și Swiftkey, iar developerii au parte de un limbaj nou de programare numit Swift. Au fost introduse și secțiuni noi și bundle-uri în App Store, iar Apple a prezentat și HomeKit, un SDK pentru casele smart.

în altă ordine de idei, a fost prezentat oficial în SUA Samsung Galaxy S5 Active, varianta ultrarezistentă a telefonului, care aduce butoane fizice, o carcasă metalică și rezistența la șocuri. Specificațiile sunt în mare păstrate de la S5. în China a fost anunțat Oppo N1 Mini, cu camera rotativă de 13 MP și ecran HD de 5 inch, în vreme ce în România a debutat tableta Utok i700, cu ecran de 7 inch, Android 4.4 KitKat și procesor dual core Intel. Prețul sau este de 299 lei.

Computex 2014 a fost un alt mare eveniment al săptămânii, desfășurându-se în Taiwan și aducând jumătate de duzină de noi terminale ASUS. Avem ASUS FonePad 7 și FonePad 8 cu procesoare 64 bit Intel, dar și ASUS MeMoPad 7 și două noi modele MeMo Pad 8, cel high end având rezoluție Full HD, LTE și NFC. Tot în Asia a debutat și HTC One E8, care păstrează dotările lui HTC One M8 în afară de cameră și vine cu carcasa din plastic curbată și o cutie inedită, fosforescenta în aparență, care poate fi transformată într-o lampă.

Am răspuns și la câteva întrebări, printre care și o comparație de grafică între GTA 5 și Watch Dogs, motivul pentru care nu am filmat noaptea cu HTC Desire 816 și câteva răspunsuri la întrebări legate de noul Transformers dar și duelul interesant între Evolio X6 și HTC Desire 816. O mică corecție aici: la momentul realizării Mobicastului nu îmi mai aminteam exact cum se comportă camera lui Evolio și da, e mai ușor mai slabă decât a lui HTC Desire 816.

în secțiunea Diverse am vorbit despre faptul că UPC va transmite meciurile din Liga 1 și despre... alimente. Avem noul Pepsi Ginga cu ingrediente din Brazilia și gust când bun când rău și înghețatele McFlurry de la Mac cu Oreo și bomboane italienești Baci. Varianta cu Baci e pur și simplu divină și trebuie încercată neapărat, deoarece conține un fel de Nutella în varianta ciocolată neagră. Am încheiat cu niște filme văzut de mine și apoi cu nu mai puțin de 4 terminale oferite la concursurile Mobilissimo.ro: Evolio X6, Allview AX4 Nano, Allview Viva D8 și Allview A5 Smiley. Le puteți câștiga pe toate!

Cam atât de la Mobilissimo.ro, nu uitați sa puneți întrebări și pe Forum și pe canalul de YouTube! La revedere!

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×