Mobicast 34: Podcast Mobilissimo.ro despre punerea În vânzare a lui iPhone 6/ 6 Plus, lansarea Android One și FIFA 15 demo (Video)

Autor:  | Publicat în:  Mobicast 1.087 ori
<b>Mobicast 34: Podcast Mobilissimo.ro despre punerea În vânzare a lui iPhone 6/ 6 Plus, lansarea Android One și FIFA 15 demo (Video)</b>încă o săptămână și încă un Mobicast, de această dată puțin mai târziu din cauza unui concediu petrecut la Brașov de redactorul Alex, subsemnatul adică. între timp vă oferim obișnuitul concurs, cu premiu Misfit Shine, un fitness tracker...

încă o săptămână și încă un Mobicast, de această dată puțin mai târziu din cauza unui concediu petrecut la Brașov de redactorul Alex, subsemnatul adică. între timp vă oferim obișnuitul concurs, cu premiu Misfit Shine, un fitness tracker excelent care a primit review de la noi și pe care îl veți putea vedea detaliat pe YouTube curând. Hai să vedem întâi care au fost cele mai fierbinți subiecte ale săptămânii!

în primul rând iPhone 6 Plus a fost sold out în primele zile de precomenzi și era greu de găsit pe web cu o perioadă decenta de livrare, se pare. Au apărut între timp zvonuri că eBay ar urma să fie cumpărată de Google, pentru că apoi ele să fie infirmate rapid, iar cu câteva zile în urma aflam că încărcarea wireless va fi la mare căutare pe PC-uri și tablete în 2015. Săptămâna a început cu lansarea lui Android One în India, sub forma câtorva handset-uri cu preț accesibil.

E vorba despre Karbonn Sparkle V, cu preț de 105 dolari și ecran cu rezoluție de 854 x 480 pixeli. Acest model vine cu procesor quad core MediaTek de 1.3 GHz, 1 GB RAM și 4 GB stocare, dar și cu camera de 5 MP. Android One este o platformă care aduce cele mai noi funcții de pe Android pe telefoane cu prețuri accesibile și oferă software la zi pe aceste modele. încă un device de acest gen lansat la început de săptămână a fost Micromax Canvas A1, cu ecran de 4.5 inch, procesor quad core și preț tot de 105 dolari. El are 1 GB RAM, rezoluție FWVGA și două slot-uri SIM.

O poveste tulburătoare a apărut în presă weekendul trecut, atunci când s-a aflat că un număr îngrijorător de angajați la fabrică din China care produce iPhone 6 a înregistrat îmbolnăviri de leucemie.

Cazul rămâne deschis, iar vina aparține substanțelor toxice, conform primelor teorii. între timp am aflat că RCS & RDS a deschis primul magazin sub brand Digi în București, pe Bulevardul Magheru, iar Microsoft a programat un eveniment Windows 9 pe 30 septembrie. Am văzut si câteva scăpări interesante legate de UI-ul acestui OS si legate de meniul Start. Sony Xperia C3, acel selfie phone cu blitz frontal a ajuns la eMAG.ro, cu prețul de 1396 lei, iar în ultimele zile am publicat și un round up cu recenziile lui iPhone 6, în care era descris drept elegant, eficient, dar si alunecos. El ar veni cu ecran bun și baterie sub așteptări.

Trecerea în revistă de recenzii de iPhone 6 Plus a inclus aprecieri ale bateriei în special și ale ecranului și camerei, dar se pare că acest model e cam incomod și nu stă bine la ergonomie. Orange România pregătește lansarea unui post propriu de televiziune, iar Apple ar urma să prezinte și noi iPad-uri luna viitoare. Tot luna viitoare, pe 16 octombrie am putea vedea tableta HTC Nexus 9 lansată oficial, conform lui Paul O'Brien de la MoDaCo, iar in aceeași perioada îl vom vedea si pe Motorola Nexus X.

iOS 8 a sosit cu puțin timp în urmă pe terminalele compatibile, de la iPhone 4S în sus, ocupând cam 1 GB de stocare și aducând accesul la contacte favorite în zona de multitasking, suport pentru tastaturi third party și emoji, un nou editor foto, Apple Healthkit și afișarea utilizării bateriei în funcție de aplicație. în România iPhone 6 a ajuns la precomanda la eMAG.ro la prețul de 3999 lei, iar același handset și versiunea 6 Plus au înregistrat precomenzi record la Quickmobile.ro. Peste 1500 de persoane au achitat deja sumele pentru aceste modele.

între timp aflați că Galaxy Note 4 vine pe 17 octombrie în magazine, iar Galaxy Alpha e disponibil la precomanda la Vodafone la prețul de 590 de euro. Allview a lansat tableta Impera i10g, cu Windows 8.1 și ecran de 9.7 inch, cu rezoluție Retina, dar și conectivitate 3G și procesor Intel Atom.  Ca ultim subiect Sony are probleme serioase, reducând personajul din zona Mobile cu 15% și raportâd pierderi uriașe.

Am trecut apoi la întrebări, peste 160, care au inclus în special cereri de sfaturi legate de achiziția lui LG G2, Galaxy S4 sau Galaxy Note 3. S-a discutat despre jocuri de consola, mi-ați cerut un top al cameraphone-urilor și ați dorit să aflați ce performante are bateria lui Nexus 5. Ați aflat părerea noastră despre Moto 360, despre LG G Flex că achiziție acum și dacă mă afectează începerea școlii sau nu. Am discutat și despre Watch Dogs, despre GTA 5 și despre echipele mele preferate de fotbal.

în secțiune Diverse v-am povestit primele impresii despre FIFA 15 în versiunea demo de PS4, am vorbit despre cartea Blood Meridian de Cormack Mccarty, despre problemele cu PS Plus și despre jocul Destiny. Ați aflat cum a fost la Brașov în zilele de concediu și cam ce se poate face în acel oraș în septembrie. Am vorbit despre Poiana Brașov, Video Music Awards, o pizzerie locala si atmosfera orașului montan.

 Cam acesta a fost Mobicast 34 și vă așteptam ca de obicei pe canalul YouTube, pe site, pe forum și pe mijloacele de socializare.
​

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×