Mobilissimo Awards 2013: iată Telefonul anului 2013, după media redactorilor Mobilissimo!

5.830 ori
<b>Mobilissimo Awards 2013: iată Telefonul anului 2013, după media redactorilor Mobilissimo!</b>Rezultatele au venit, plicul a fost desfăcut și avem și un câștigător al titlului de Telefonul Anului 2013 la Mobilissimo.ro. E vorba aici despre media realizată între preferințele redactorilor Alex, Radu, Claudiu, Ervin și Emil. Sistemul e...

Rezultatele au venit, plicul a fost desfăcut și avem și un câștigător al titlului de Telefonul Anului 2013 la Mobilissimo.ro. E vorba aici despre media realizată între preferințele redactorilor Alex, Radu, Claudiu, Ervin și Emil. Sistemul e destul de simplu: un model clasat pe locul 1 primește 10 puncte, locul 2 9 puncte, locul 3 8 puncte și tot așa... Hai să vedem și mediile acum!

Pe locul întâi se află HTC One, cu 46 de puncte, apreciat foarte mult de Ervin (care îl și deține) și Emil, care i-au acordat locul 1. LG G2 a fost pus pe locul întâi de Radu și Claudiu, iar Alex a ales Galaxy Note 3. Pe locul 2 se afla LG G2, la mustață de HTC One, cu 45 de puncte, deci pentru mulți el poate fi considerat uzurpatorul lui HTC One, care îi poate fura tronul în orice clipă. și de ce nu ar face-o în condițiile în care a schimbat o concepție veche de când s-a inventat smartphone-ul: "butoanele fizice trebuie să fie plasate lateral". LG a zis "nu!" și a câștigat pariul.

HTC One nu mai are nevoie de nici o prezentare, el reușind imposibilul: să fie un telefon metalic care să scape complet de stigma "ai corp metalic ești clona iPhone". O astfel de acuzație, ca și cea cu asemănarea față de designul lui BlackBerry Z10 au persistat fix 2 săptămâni pe web, pentru ca apoi să ne maturizăm și să recunoaștem în acest telefon un device original, atractiv și reușit.

Locul 3 îi aparține în acest an lui Samsung Galaxy Note 3, cu 40 de puncte, el fiind preferat de Alex, după cum am spus la titlul de telefonul anului. Pot spune că se simte nevoia unui top 10 phableturi și poate la anul ne vom mobiliza și vom încropi unul separat. Sunt modele ca Xperia Z Ultra, ASUS FonePad Note FHD 7 sau Nokia Lumia 1520 care nu prea încap la telefoane, dar nici la tablete.

Foarte mulți văd Galaxy S4 drept telefonul anului și totuși iată-l pe locul 4, cu 32 de puncte. Nu mă înțelegeți greșit, nu este un telefon rău, iar dacă nu se lansa LG G2, el ar fi fost mai sus în top. S4 e genul ăla de telefon care e ca o înghețată cu prea multe cupe: are de toate pentru toți, dar e imposibil să îți placă toate. Unii vor aprecia tona de gesturi, funcții, aplicații, S Health, barometru, termometru și alte "magii", în vreme ce pe alții îi vor lăsa reci acestea.

LG Nexus 5 ocupa un loc onorabil 5, mai ales că are în spate cam 2 luni de prezența pe piață, ceea ce e OK. Defectele sale inițiale l-au tras în jos, deși au fost remediate de Google destul de rapid prin actualizări, cel puțin majoritatea problemelor. Cine ar fi crezut că un iPhone se va afla pe locul 6 în top 10 telefoane Mobilissimo? Ei bine asta se întâmplă în 2013, iar iPhone 5s primește 22 de puncte, adică mai puțin de jumătate din cele acordate de redactori lui HTC One. Motivul? Cu un procesor 64 bit și un scanner de amprente nu se face primăvara!

Nokia Lumia 1020 își ia partea leului, partea fotografului din acest top, pe locul 7, cu 21 de puncte. Cât pe ce să fure gloria lui iPhone 5s, la un punct distanță... Acest model este în continuare cel mai puternic cameraphone de pe piață și cu un așa CV nu poți lipsi din top 10. Allview X1 Soul, HTC One Mini și LG G Flex sunt jolly joker în acest top, ei putând fi înlocuiți cu multe alte modele propuse și de voi în comentarii și cunoscute și de noi.

Consider alegerea lor inspirată și locul în top meritat, deoarece One Mini are dotări de flagship, mai ales camera și difuzoarele, la un super preț, iar LG G Flex a deschis drumul pentru o direcție de design total nouă. Allview X1 Soul a adus pentru brandurile locale intrarea în epoca flagship și este la urma urmei un telefon bun, deci și el își merită locul. Am observat că în foarte multe comentarii la articolele Top 10 menționați telefonul Sony Xperia Z1, care a sfârșit pe locul 11, cu 4 puncte.

Să vă spun un mic secret: Alex a luat contact cu acest device prin intermediul unic coleg de la emisiunea TVR cu care colaborează și trebuie să aflați Z1 are buguri peste buguri, se resetează des, are ecranul spălăcit și fotografiile sale nu arată deloc impresionant. Toate acestea sunt constatări ale unei persoane care e posesor de Xperia Z1 încă din septembrie! Nokia Lumia 520 a terminat pe locul 12 cu 2 puncte, dar acum că Alex e posesorul acestui device și a rămas uimit de difuzorul sau, parcă parcă i-ar fi dat mai mult credit acestui telefon de 500 de lei.

HTC Butterfly S se afla pe 13 cu 2 puncte, iar Motorola Moto G, Goclever Insignia 5X și Oppo Find 5 au câte un punct. Poate merită și Nokia Lumia 1520 o mențiune, eventual și Motorola Moto X și poate și un telefon Evolio sau E-Boda, cine știe? O alternativă la media preferințelor noastre o reprezintă sondajul realizat pe Forum, în care VOI ați votat și decis Telefonul anului. Ați văzut destule similitudini cu topul nostru, ceea ce ne bucură.

HTC One e încoronat telefonul anului la Mobilissimo Awards 2013 și pornim către 2014 cu motoarele turate la maxim! Cine credeți că va triumfa la anul? iPhone 6, Galaxy S5 sau HTC M8?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×