Mobilissimo Awards 2013: Iată Tableta Anului 2013, după media redactorilor Mobilissimo!

2.254 ori
<b>Mobilissimo Awards 2013: Iată Tableta Anului 2013, după media redactorilor Mobilissimo!</b>Iată-ne la doar câteva ore de revelion și la doar un pas de 2014. Pe ultima sută de metri strecurăm și puțin timp dedicat titlului de Tableta Anului 2013. Sunt sigur că vreți să aflați ce cred redactorii Mobilissimo.ro și după ce ați văzut...

Iată-ne la doar câteva ore de revelion și la doar un pas de 2014. Pe ultima sută de metri strecurăm și puțin timp dedicat titlului de Tableta Anului 2013. Sunt sigur că vreți să aflați ce cred redactorii Mobilissimo.ro și după ce ați văzut topurile noastre pentru tablete și telefoane, e momentul să aflăm ce device cu ecran mare domină ultimele 12 luni. Am adunat punctele, am făcut media preferințelor redactorilor și marele câștigător este...

... iPad Air se afla pe primul loc cu 45 de puncte, iar pentru a strânge aceste puncte am folosit un sistem simplu. Pentru fiecare loc întâi în topul unui redactor un device a primit 10 puncte, locul 2 9 puncte, locul 3 8 puncte și tot așa până la locul 10, cu un punct. Ei bine iPad Air a fost ales pe locul întâi de Ervin și Emil Dragotă, în vreme ce Claudiu Sima l-a plasat pe locul 2. La Alex și Radu tableta s-a aflat pe locul 3, strângând astfel și de aici puncte serioase. Tableta merită din plin titlul, fiind un device foarte puternic, cu procesor 64 bit, cameră bună pentru o tabletă, un ecran care nu are defecte, deci nu e chiar nou și un nou design care dă senzația deja de familiaritate.

După un câștigător cu 45 de puncte, vine la mustață, ca și la telefoane un loc 2 la doar un punct distanță. E vorba despre iPad Mini Retina, deci Apple domină topul în acest an. iPad Mini Retina primește 44 de puncte, fiind tableta anului pentru Alex Stănescu și un device de locul 2 pentru nu mai puțin de 3 dintre redactorii Mobilissimo. iPad Mini Retina este tableta perfectă de sub 10 inch, asta dacă alegeți iOS și nu Android. Performanța e garantată, ecranul e superb, bateria nu are rivali, iar camera nu e rea deloc. Ce putem dori mai mult?

Foarte interesantă e bătălia dintre locurile 3 și 4, unde pe ultima sută de metri a câștigat LG G Pad 8.3, ocupând locul 3 cu 41 de puncte, urmat de Nexus 7 2013. Atunci când se lansa această tabletă Nexus o vedeam deja drept terminalul cu ecran mare al anului, ca și predecesorul său. Ei bine, iată că LG a sosit cu a sa tabletă în ultimele luni ale anului și face furori în top. Ce are G Pad 8.3 în plus? Un ecran mai mare, procesor puțin mai bun, slot microSD, baterie puțin mai bună, acele funcții extra care abundă, de la infraroșu la funcțiile de cameră, Q Pair, Q Slide, Slide Aside și lista continuă.

Nexus 7 2013 are în schimb o luminozitate de 2 ori mai bună și o cameră tot de 2 ori mai bună, iar difuzoarele sale sunt destul de aproape de cele de pe LG G Pad. Pe locul 5 în media preferințelor redactorilor se află un mamut, pe care la momentul anunțului său mă așteptam să îl găsesc pe podium. Aceasta este cea mai puternică tableta Android a momentului, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition, cu 24 de puncte în acest top. 3 GB RAM, CPU Snapdragon 800, ecran de 10 inch cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, camera puternică și stylus S Pen sunt toate argumente pozitive pentru acest produs.

Avem și un entry local pe locul 6, cu 21 puncte, Allview Viva i8, o tabletă ale cărei cifre nu mint. Ea este mai subțire și mai ușoară decât iPad Mini, iar bateria sa se bate de la egal cu Nexus 7 2013 și LG G Pad 8.3. Nici ecranul și camera nu sunt chiar rele. ASUS MeMo Pad HD 7 este pe locul 7, cu 14 puncte, oferind un raport calitate preț excelent și având o cameră destul de bună, plus un CPU quad core MediaTek care rulează Riptide GP2 fără cusur. Pe locul 8 se află ASUS Transformer Pad TF701T, flagshipul ASUS pe acest an, cu un ecran cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli și un procesor Tegra 4 puternic, care a primit doar această reprezentare în top. El primește 12 puncte și este urmat de Lenovo Yoga 8 și ASUS MeMo Pad 8, ambele cu preț bun și design atractiv de partea lor (6 și respectiv 5 puncte).

Mențiuni onorabile primesc și Allview Viva Q8 și Toshiba Excite Pro, cu 4 puncte, Samsung Galaxy Note 8.0 și Sony Xperia Tablet Z, cu 3 puncte și Nokia Lumia 2520, Xperia Z Ultra, E-Boda Revo R85, ASUS FonePad 2013 și Dell Venue 8 Pro cu 2 puncte, în vreme ce Utok 1000Q are o singură mențiune și 1 punct. După cum vedeți, nouă la Mobilissimo.ro nu ne place să judecăm fără să testăm și toate aceste produse au fost fie testate, fie trecute printr-un hands on detaliat.

Personal am convingerea că un review detaliat și mai mult timp petrecut cu Nokia Lumia 2520 și Sony Xperia Z Ultra le-ar fi propulsat mai sus în top, mai ales de dragul designului lor, dacă nu din alte motive. Sunt sigur că era loc și pentru un Tegra Note în top, iar pentru cei care ne tot întreabă ce se întâmplă cu tabletele Surface 2 și Surface Pro 2, ei bine nu le-am primit la teste și nici hands on nu am avut ocazia să realizăm. O privire rapidă pe web nu arată nici review-uri prea bune, mai ales că Surface Pro 2 tocmai a fost sabotat chiar de Microsoft cu un update defectuos care strică funcționarea.

Cât despre Sony Xperia Tablet Z, un alt device despre care vreți să știți multe, el a fost analizat doar într-o experiență hands on, în care a părut cu mult sub flagship-urile de mai sus. în plus, suntem la doar câteva zile distanță de lansarea unui urmaș al său la CES, deci nu are rost să îi regretăm absenta. Cu bune și cu cele acestea sunt terminalele alese de noi la Mobilissimo, iar campion rămâne iPad Air.  

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×