Monitive, o aplicație românească pentru Android și BlackBerry care permite monitorizarea serverelor/site-urilor

2.350 ori
<b>Monitive, o aplicație românească pentru Android și BlackBerry care permite monitorizarea serverelor/site-urilor</b>Ediția numărul 7 a Timișoara Mobile Development Group Meetup a avut loc în data de 11 iulie 2011 și a inclus printre altele și prezentarea aplicației Monitive. Dezvoltat de către Lucian Daniliuc, acest software made in România permite...

Ediția numărul 7 a Timișoara Mobile Development Group Meetup a avut loc în data de 11 iulie 2011 și a inclus printre altele și prezentarea aplicației Monitive. Dezvoltat de către Lucian Daniliuc, acest software made in România permite utilizatorilor să primească statistici detaliate cu privire la site-urile lor și serverele pe care se află acestea.

Utilizatorii Monitive pot descărca aplicațiile de mobil pentru Android și BlackBerry, care oferă informații detaliate despre uptime-ul general și pe zi al site-urilor, timpul mediu de răspuns/încărcare și perioada în care site-urile monitorizate au fost picate. Totul este gratuit, iar Monitive reprezintă o soluție ideală pentru a afla ce probleme aveți cu blogul sau site-ul, chiar dacă acestea la prima vedere nu se observă.

Monitive, o aplicație românească pentru Android și BlackBerry care permite monitorizarea serverelor/site-urilor

Astfel de probleme pot fi provocate uneori de serverele care găzduiesc site-urile, iar aplicația dezvoltată de Lucian efectuează automat operații de diganosticare precum nslookup, trace și ping către site. Aplicația este disponibilă pe mobil din această lună și necesită crearea unui cont gratuit pe www.monitive.com și adăugarea paginii ce va fi monitorizată.

Iată ce fel de informații prezintă aplicația:

  • starea curentă (funcțional sau picat);
  • procentaj uptime în ultima lună;
  • lista ultimelor incidente, cu data, oră și perioada cât serviciul a fost indisponibil;
  • un grafic cu media timpului de răspuns pe ultima lună de zile
  • lista ultimelor verificări ce au fost efectuate

Iata si linkurile de download pentru aplicatie:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×