MWC 2013: Impresiile din penultima zi a târgului de tehnologie, Întâlnirea cu un oficial Google de nivel Înalt

Autor:  | Publicat în:  MWC 916 ori
<b>MWC 2013: Impresiile din penultima zi a târgului de tehnologie, Întâlnirea cu un oficial Google de nivel Înalt</b>încă de dimineață mi-am putut da seama că MWC 2013 se apropie de final și nu mai are intensitate din primele două zile. Nu mai erau la fel de multe persoane care să facă pe ghidul ma metrou, mulțimea de vizitatori nu mai era la fel de mare....

încă de dimineață mi-am putut da seama că MWC 2013 se apropie de final și nu mai are intensitate din primele două zile. Nu mai erau la fel de multe persoane care să facă pe ghidul ma metrou, mulțimea de vizitatori nu mai era la fel de mare.

Pot spune că MWC 2013 înseamnă: 50% business to business, 25% pe partea de presă și 25% pentru cei care plătesc un bilet. Spre exemplu, Sony avea un stand micuț și în zona destinată afacerilor avea un complex de peste 5 - 6 ori mai mare, extrem de bine pus la punct. Acolo se organizau evenimente interne pentru parteneri lor. Aș putea spune la fel și de alte multe nume mari. Cele mai vizitate hale au fost 5, 6, 7. Acolo se aflau Samsung, Nokia, HTC, Sony, Intel, Fujitsu, etc, etc.

Se simte lipsa unui stand dedicat al Google, Microsoft, BlackBerry, Lenovo. Cel mai ciudat mi se pare că Acer este sponsor oficial, dar locul în care-și prezintă produsele a fost de negăsit.

La mijlocul zilei a fost micuțul eveniment al Allview ce a avut ambiția de a aduce primul său smartphone quad-core la Barcelona, alături de el și o tabletă demo cu display retina și CPU quad-core + smartphone low-cost cu Android ce se va afla la mare căutare din luna martie. M-a impresionat prețul lui Allview P5 Quad - 1099 lei pentru CPU Mediatek quad-core, 1 GB RAM, Android 4.1 Jelly Bean, display IPS de 4.5 inch.

La LG a fost o mică problemă. Ni s-a transmis din România că la 13.30 va fi un fel de eveniment de presă special pentru jurnaliști din țara noastră aflați la MWC. Merg acolo cu un redactor de la Capital și ni se spune că un astfel de eveniment nu este pe listă și că nu se știe nimic. Ciudat. îmi pare rău pentru cele aprox. 30 de minute în care cu siguranță făceam altceva și mai descopeream vreun subiect demn de a fi relatat pe Mobilissimo.

Cel mai important moment de astăzi a fost discuția de aprox. 30 de minute cu Matias Durate, omul care se ocupă de modul în care arată interfața Android. Vă dați seama că-i mare lucru să te afli în fața unui om care gândește modul în care Android va arăta în viitorul apropiat. Concluzia a fost că Android va miza în continuare pe simplitate, va fi un sistem de operare ușor de utilizat. Google trage tare spre a face un Android stock cât mai plăcut, cât mai interesant, dar lasă libertate producătorilor hardware să intervină, să facă lucruri frumoase și să învețe dacă este nevoie de la compania americană în ce privește integrarea UI.

A fost o zi care a trecut repede și nu mă feresc să spun că resimt o parte din oboseala acumulată. Mâine va fi o altă zi interesantă, întâlnirea cu NVIDIA și câteva demo-uri ce se anunță de senzație. Pe la 16.00 se va încheia MWC, iar vineri seara ar fi întoarcerea spre casă.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×