MWC 2019: Nokia 9 PureView devine oficial, cu 5 camere, preţ de 699 dolari

2.792 ori
<b>MWC 2019: Nokia 9 PureView devine oficial, cu 5 camere, preţ de 699 dolari</b>Nokia 9 Pureview este probabil cel mai aşteptat smartphone de la MWC 2019, pentru că readuce în actualitate un brand de mult uitat, Pureview. A fost asociat cu camera phone-uri care şi azi dăinuie ca reper în zona Mobile. HMD Global îl învie prin noul său

Nokia 9 Pureview este probabil cel mai aşteptat smartphone de la MWC 2019, pentru că readuce în actualitate un brand de mult uitat, Pureview. A fost asociat cu camera phone-uri care şi azi dăinuie ca reper în zona Mobile. HMD Global îl învie prin noul său flagship, care vine cu nu mai puţin de 5 camere în spate. Face o impresie bună din start, când aflăm că va avea un preţ de 699 dolari.

Design

Nokia 9 PureView

Telefonul este fabricat din sticlă şi metal, cu panou din sticlă în față şi spate. Handsetul este certificat IP67, pentru rezistenţa la apă şi praf. Are protecţie Gorilla Glass 5 pentru ecranul OLED şi păstrează ceva din identitatea vizuală a seriei Nokia 8. Nu are breton, iar bărbia şi "fruntea" sunt destul de late.

Va sosi pe o singură nuanţa, Midnight Blue şi măsoară 8 mm în talie. Are rama din aluminiu Seria 6000.

Display

Ecranul este un P-OLED de 5.99 inch cu rezoluţie Quad HD+ (2880 x 1440 pixeli), suport HDR10 şi protecţie Gorilla Glass 5. Cei care au pus mâna pe device îi laudă luminozitatea şi culorile, mai ales acurateţea acestora din urmă. Aflăm şi că nu suferă de "color shift" şi nuanţele albastre gri văzute pe alte P-OLED-uri, inclusiv cel de pe Nokia 8 Sirocco.

Display Nokia 9 Pureview

Cititorul de amprente din ecran e pus puţin mai sus decât suntem obişnuiţi,

Hardware

  • Display: 5.99 inch, P-OLED, 2880 x 1440 pixeli
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 845
  • RAM: 6 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Camera: Spate: 3 x 12 MP (camere monocrome) + 2 x 12 MP (camere RGB şi camera 3D ToF)
  • Faţă: 20 MP
  • Conectivitate: LTE Categoria 16, USB Type-C, WiFi a/b/g/n,
  • Baterie: 3320 mAh, încărcare wireless şi încărcare rapidă
  • Altele: fără jack audio

Camera

Aici sunt multe de spus, deci să o luăm încet. Cei 5 senzori din spate au ceva în comun: fiecare este de 12 MP, cu obiectiv cu deschidere F/1.8. Doi fac captura color şi 3 monocrom. În clipa când faci o fotografie, toţi cei 5 senzori se activează şi captează imaginea. Nokia a folosit tehnologie Zeiss şi Light, iar aceştia din urmă au pus la bătaie o tehnologie care preia expuneri diferit de la fiecare senzor.

Camera lui Nokia 9 Pureview

Cadrele rezultate sunt combinate într-o singură fotografie perfect calibrată. Rezultatul este un JPEG sau un RAW DNG. Fiecare dintre camere are aceeaşi lungime focală şi cam vizual, deci nu avem camera ultra wide sau tele. Nu avem nici zoom lossless, ci ne axăm pe cel digital. Există şi un coprocesor special pentru imagini aici, care ajută la procesarea de fotografii. Fiecare poză e trecută prin HDR că opţiune default şi avem 12.4 stop-uri de dynamic range.

Senzorul de adâncime din setup va permite ajustări multiple de Bokeh după realizarea capturii. Vom putea schimba şi culorile şi contrastul la fiecare grad de adâncime. Există şi bliţ dual LED dual tone şi o lungime focală de 28 mm pentru fiecare cameră. Prin captura cu toate cele 5 camere puteţi genera o harta de adâncime a imaginii care oferă până la 1200 de straturi de date, faţă de 10 pe un telefon normal.

Camere Nokia 9 Pureview

Asta se aplică la o distanţă de până la 40 de metri de cameră, nu că majoritatea telefoanelor, care fac Bokeh de aproape. Există şi o funcţie care detectează că telefonul e pe trepied şi trece la viteze shutter mult mai lungi, până la 10 secunde în condiţii ultra întunecate. Filmarea se face în 4K HDR la 30 FPS.

Pentru selfie avem o cameră de 20 MP, cu deschidere F/1.8 care combina 4 pixeli în unul singur şi o fotografie de 5 MP e rezultatul, cu mai puţin zgomot.

OS, UI

Nokia 9 Pureview are cititor de amprente integrat în ecran şi rulează un Android Pie curat. Face parte din programul Android One, deci va primi Android Q şi Android R destul de rapid. Nokia a colaborat îndeaproape cu Google, aşa că aplicaţia Google Photos a primit suport special pentru pozele făcute cu cele 5 camere de pe device. Veţi putea ajusta punctul de focalizare după fotografie, nivelul de blur/bokeh şi lucra cu fişiere RAW/DNG.

Nokia 9 PureView OS si UI

Nokia a mai colaborat şi cu Adobe, care oferă editare RAW direct pe terminal, într-o variantă mobila gratuită de Adobe Lightroom. Nu va fi preinstalată, ci oferită ulterior. Navigarea şi multitasking-ul sunt neschimbate din Android Pie cel stock.

Preţ şi disponibilitate

Telefonul va costa 699 dolari şi se va livra imediat după debut. Vestea proastă e că va fi produs ca o ediţie limitată şi nu se ştie câte unităţi vor exista

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×