Nokia adopta modelul de impartire a veniturilor, stil iPhone

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.091 ori
<b>Nokia adopta modelul de impartire a veniturilor, stil iPhone</b>Printr-o ciudata intorsatura a situatiei, se pare ca Nokia va adopta modelul celor de la Apple, in ce priveste impartirea profiturilor generate de serviciile operatorilor care vand terminale produse de compania finlandeza. Deja operatorii se considerau...

Printr-o ciudata intorsatura a situatiei, se pare ca Nokia va adopta modelul celor de la Apple, in ce priveste impartirea profiturilor generate de serviciile operatorilor care vand terminale produse de compania finlandeza.

Deja operatorii se considerau "exploatati" de catre Apple, avand in vedere ca aceasta companie pretindea chiar si 30% din veniturile generate de clientii serviciilor oferite de provideri ca T-Mobile sau Orange. Teama operatorilor de acest gen de decizii i-a facut pe cei de la Vodafone sa nu se inteleaga cu Apple si a declansat procesul dintre providerul anterior mentionat si T-Mobile, asupra exclusivitatii de vanzare a lui iPhone in Germania.

La ora actuala Apple primeste o parte din profitul celor de la AT&T, T-Mobile si O2, in vreme ce CEO-ul Nokia anunta ca de obicei compania sa prefera sa fie platita doar pentru terminale, dar aceasta va implementa servicii noi care vor sosi cu un anumit pret. "Modelul iPhone", dupa cum este numita strategia Apple a avut un impact major asupra relatiei dintre producatorii de telefoane mobile si operatorii din toata lumea, schimband regulile unei colaborari care parea a functiona perfect.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×