FBI ar fi plătit peste 1 milion de dolari hackerilor care au deblocat iPhone-ul teroriştilor din San Bernardino

988 ori
<b>FBI ar fi plătit peste 1 milion de dolari hackerilor care au deblocat iPhone-ul teroriştilor din San Bernardino</b>Potrivit unei informații sosite pe web, se pare că FBI ar fi plătit peste 1 milion de dolari hackerilor ce au deblocat iPhone-ul teroriștilor implicați în cazul din San Bernandino. Chiar directorul FBI, James Comey oferă detalii despre acest subiect,

Deşi s-au calmat apele în scandalul dintre Apple şi FBI cu privire la refuzul companiei din Cupertino de a debloca iPhone-ul unor terorişti, în continuare aflăm informaţii despre modalitatea în care a fost "spart" respectivul handset. Azi descoperim şi suma care a fost plătită hackerilor.

Directorul FBI James Comey a oferit ieri nişte indicii cu privire la suma, afirmând că a plătit mai mult decât va avea el ca salariu în următorii 7 ani şi 4 luni. Salariul anual al directorului FBI este de 183.300 de dolari şi dacă socotim perioada menţionată de el, ar fi vorba despre 1.34 milioane de dolari.

Declaraţia a venit în cadrul unui discurs la Aspen Security Forum în Londra, la întrebarea unui moderator. Oficialul considera şi că a meritat să fie plătită acea sumă, deşi ancheta a arătat că telefonul respectiv nu conţinea piste către alţi atacatori sau terorişti. Nu e cunoscută gruparea de hackeri sau hackerul care au încasat banii, dar se ştie că unul ar fi un cercetător "gray hat", care vinde breşe de securitate către guverne.

O perioadă grupul israelian Cellebrite a fost considerat responsabil pentru penetrarea sistemului Apple, dar nu s-a confirmat acest lucru. Cum vi se pare suma amintită de şeful FBI? Să valoreze doar atât secretul de securitate Apple?

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×