FBI ar fi plătit peste 1 milion de dolari hackerilor care au deblocat iPhone-ul teroriştilor din San Bernardino

1.015 ori
<b>FBI ar fi plătit peste 1 milion de dolari hackerilor care au deblocat iPhone-ul teroriştilor din San Bernardino</b>Potrivit unei informații sosite pe web, se pare că FBI ar fi plătit peste 1 milion de dolari hackerilor ce au deblocat iPhone-ul teroriștilor implicați în cazul din San Bernandino. Chiar directorul FBI, James Comey oferă detalii despre acest subiect,

Deşi s-au calmat apele în scandalul dintre Apple şi FBI cu privire la refuzul companiei din Cupertino de a debloca iPhone-ul unor terorişti, în continuare aflăm informaţii despre modalitatea în care a fost "spart" respectivul handset. Azi descoperim şi suma care a fost plătită hackerilor.

Directorul FBI James Comey a oferit ieri nişte indicii cu privire la suma, afirmând că a plătit mai mult decât va avea el ca salariu în următorii 7 ani şi 4 luni. Salariul anual al directorului FBI este de 183.300 de dolari şi dacă socotim perioada menţionată de el, ar fi vorba despre 1.34 milioane de dolari.

Declaraţia a venit în cadrul unui discurs la Aspen Security Forum în Londra, la întrebarea unui moderator. Oficialul considera şi că a meritat să fie plătită acea sumă, deşi ancheta a arătat că telefonul respectiv nu conţinea piste către alţi atacatori sau terorişti. Nu e cunoscută gruparea de hackeri sau hackerul care au încasat banii, dar se ştie că unul ar fi un cercetător "gray hat", care vinde breşe de securitate către guverne.

O perioadă grupul israelian Cellebrite a fost considerat responsabil pentru penetrarea sistemului Apple, dar nu s-a confirmat acest lucru. Cum vi se pare suma amintită de şeful FBI? Să valoreze doar atât secretul de securitate Apple?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×