Nokia lucreaza la un telefon cu 5 obiective foto, inspirat de OZO

986 ori
<b>Nokia lucreaza la un telefon cu 5 obiective foto, inspirat de OZO</b>Deși anul trecut Nokia nu a făcut senzație cu smartphone-urile sale la capitolul fotografiere, în viitorul apropiat ne putem aștepta la o evoluție serioasă în acest domeniu. Aparent, firma condusă de HDM Global ar avea în plan să aducă un

Chiar dacă teoretic Nokia are deja în plan super flagship-uri ca Nokia 9 şi Nokia 8 (2018) pentru acest an, se pare că sunt şi câţiva aşi în mânecă de care nu ştiam. Spre exemplu aflăm că finlandezii au de gând să ne uimească printr-o evoluţie optică deosebită.. Aparent ar prelua tehnologia OZO şi ar aduce-o pe smartphone sub forma unei camere cu 5 obiective.

Nokia a făcut furori în epoca lui Pureview cu Nokia 808 Pureview şi ulterior modele Lumia, dar acele vremuri s-au dus. Acum sunt sub umbrela HMD Global şi au devenit ceva mai precauţi cu experimentele curajoase. Parteneriatul cu Zeiss stă totuşi în picioare şi avem şi proiectul OZO care generează inovații. Aparent Nokia lucrează la un telefon cu o cameră "penta lens", adică o cameră cu 5 obiective.

Ca o comparaţie camera OZO are 8 senzori/obiective, iar zvonurile au vorbit recent şi despre un telefon Huawei cu 3 senzori în spate. Am mai văzut şi experimentalul Light Phone, care integra 16 senzori şi venea cu promisiunea de captură DSLR, deci au mai existat tentative. Revenind totuşi la Nokia, informaţiile despre proiectul său nou vin de la o sursă apropiată de secţiunea de Cercetare şi Dezvoltare de la Foxconn, partener hardware HMD Golobal.

HMD a pregătit deja telefonul pentru teste, cu tot cu cele 5 obiective. Dacă Foxconn găseşte o soluţie pentru producţia în masă, am putea avea un nou hit în genul lui Pureview până la final de an. Camera "Penta Lens" va avea un format circular, cu 7 orificii în mijloc, care formează un cerc. 5 dintre orificii vor găzdui senzori, iar două blitzuri LED. Rezultatul e comparat de surse cu un cap de duş.

Aşteptările sunt foarte mari, mai ales că lumea a şi uitat să mai folosească termenul "cameraphone" de câţiva ani. Presimt că Nokia îl va aduce înapoi!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×