Samsung fură creatorul lui Google Assistant pentru a îl perfecționa pe Bixby

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.466 ori
<b>Samsung fură creatorul lui Google Assistant pentru a îl perfecționa pe Bixby</b>Cu scopul de a perfecționa asistentul virtual propriu, adică Bixby, cei de la Samsung i l-au suflat de curând celor de la Google pe nimeni altul decât Larry Heck - creatorul lui Google Assistant. De acum el face parte din familia sud-coreeană

Migraţiile de angajaţi de la marile companii tech la rivalii lor nu sunt ceva nou, la un moment dat existând şi expresii pentru asta. Elon Musk numea Apple"cimitirul Tesla", iar acum aflăm că Samsung a făcut clasicul "poaching", furând creatorul lui Google Assistant de la Marele G.

Samsung

Samsung vrea ca Bixby să treacă la nivelul următor, asta e sigur. Dorește extra naturaleţe a limbajului şi interconectare cu gadget-uri smart home pentru început. Criticii asistentului creat de sud coreeni s-au plâns că nu înţelege comenzile foarte bine întotdeauna şi nici nu raspunde precis la orice întrebare. Ca atare nu ar strica o evoluţie. Urmarea este ca l-au angajat pe Larry Heck, creatorul lui Google Assistant şi un nume respectat în zona AI.

Acum ocupă funcţia de "Şef al Cercetării Inteligenţei Artificiale în America de Nord", în cadrul Samsung. Heck are în CV şi un proiect finanţat de Armata SUA, care a implicat dezvoltarea unei reţele neurale avansate pentru procesarea limbajului. Doctorul Heck ar fi ţinut chiar un discurs împreună cu preşedintele Samsung Electronics, în spatele uşilor închise pe 17 şi 18 ianuarie, în cadrul AI Conference.

Acolo s-au perindat pe scenă experţi AI de la Google, MIT, Universitatea Carnegie Mellon şi Berkeley. 300 de participanţi au fost în sală, iar Heck a declarat că AI-ul şi machine learning-ul vor fi mainstream în viitor. Samsung ar avea de gând să organizeze multiple evenimente legate de AI şi să coopteze tot mai multe minţi luminate. O scăpare recentă indică chiar faptul că Galaxy S9 ar putea sosi cu o puternică componentă AI.

În ultimul an sud coreenii au înfiinţat laboratoare AI în Canada, Rusia, Marea Britanie, dar şi în ţara de baştină. Samsung a pus piciorul pe pedala de acceleraţie şi vrea ca în maxim 2 ani să aducă Bixby peste Alexa, Cortana, Siri şi Google Assistant. Mă aştept să simţim un progres deosebit de abia la toamnă odată cu sosirea lui Note 9 şi a unui Bixby 3.0 probabil.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×