Nokia si Sony Ericsson se aliaza pentru LTE

1.185 ori
<b>Nokia si Sony Ericsson se aliaza pentru LTE</b>Cateva companii de top din industria tehnologiilor moderne au decis sa se alieze pentru a crea o retea de patente care folosesc noua tehnologie Long Term Evolution (LTE). Printre acestea se numara si Nokia sau Sony Ericsson, ne informeaza Reuters....

Cateva companii de top din industria tehnologiilor moderne au decis sa se alieze pentru a crea o retea de patente care folosesc noua tehnologie Long Term Evolution (LTE). Printre acestea se numara si Nokia sau Sony Ericsson, ne informeaza Reuters.

Companiile au afirmat ieri ca doresc sa grabeasca adoptarea noii tehnologii, obtinand licenta pentru patentele lor in termeni rezonabili. Noul tip de conectivitate si retele, bazat pe LTE promite sa transforme radical tehnologiile moderne, de la streamingul video la downloadurile de muzica. Desi viteza va creste considerabil nu se va observa o crestere vizibila in industria echipamentelelor de retea prea curand, de vreme ce primele retele isi vor face aparitia peste 2 ani si numerosi operatori vor avea de asteptat pana ce tehnologia se "maturizeaza".

Gigantii tehnologici care au ajuns la o intelegere vor mentine taxele pentru utilizarea patentelor la un nivel rezonabil, cel putin in cazul tehnologiei LTE. Taxele vor fi sub 10% din pretul de vanzare, cu o suma maxima de 10 dolari in cazul notebookurilor cu suport LTE. Grupul ii include si pe cei de la Alcatel-Lucent, Nec Corp, NextWave Wireless, Nokia Siemens Networks si Ericsson. Verizon Wireless, operatorul numarul 2 din SUA a decis sa construiasca o infrastructura LTE, in vreme ce China Mobile, cel mai mare operator din lume a anuntat ca testeaza noua tehnologie.

Alcatel-Lucent si compania japoneza NEC au semnat o intelegere si au anuntat ca se vor ocupa de dezvoltarea tehnologiei si de marketing. Chiar si Qualcomm a promis chipuri pentru LTE, un rival al tehnologiei sale Ultra Mobile Broadband.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×