Nokia spera ca tehnologia open source sa creasca piata smartphone-urilor

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.026 ori
<b>Nokia spera ca tehnologia open source sa creasca piata smartphone-urilor</b>Reuters ne informeaza Nokia isi pune sperantele in tehnologia Symbian, oferita gratuit developerilor in scopul de a-i incuraja sa dezvolte aplicatii inovatoare cu ajutorul platformei. O astfel de reusita ar aduce finlandezilor o cota de piata mai mare,...

Reuters ne informeaza Nokia isi pune sperantele in tehnologia Symbian, oferita gratuit developerilor in scopul de a-i incuraja sa dezvolte aplicatii inovatoare cu ajutorul platformei. O astfel de reusita ar aduce finlandezilor o cota de piata mai mare, cel putin in segmentul smartphone-urilor.

Faptul ca platforma Symbian va fi pusa la dispozitia developerilor gratuit este un obiectiv pe care Nokia si l-a propus inca din iunie, cand a cumparat majoritatea actiunilor companiei Symbian la pretul de 410 milioane de dolari. Finlandezii au vandut peste 180 de milioane de smartphone-uri care folosesc aceasta platforma, telefoane care au capacitatea unor veritabile mini-computere. Totusi, tehnologia utilizata de Nokia devine demodata, pe masura ce Google, Apple si RIM contraataca cu smartphone-uri noi si performante.

Un aport enorm la initiativa Nokia isi va aduce si Symbian Foundation, care are 12 noi membri incepand din aceasta saptamana. Fundatia este una non-profit si include toti producatorii importanti de telefoane mobile, avand un avantaj major in fata organizatiei similare conduse de Google, OHA. Nokia a anuntat ca va lansa primul software realizat prin colaborarea partenerilor din Symbian Foundation in 2009 si o platforma complet noua pana in iunie 2010.

Sursa: Reuters

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×