Google G1 versus Apple iPhone. Expertii isi dau cu parerea

1.464 ori
<b>Google G1 versus Apple iPhone. Expertii isi dau cu parerea</b>Primele recenzii ale lui T-Mobile G1, primul smartphone care ruleaza Android, au tendinta de a critica acest terminal. Totusi, este mentionata si misiunea reala a acestui handset, ce serveste drept deschizator de drumuri pentru o noua era a platformelor...

Primele recenzii ale lui T-Mobile G1, primul smartphone care ruleaza Android, au tendinta de a critica acest terminal. Totusi, este mentionata si misiunea reala a acestui handset, ce serveste drept deschizator de drumuri pentru o noua era a platformelor mobile. Sa vedem ce au expertii de spus:

Walter Mossberg, celebrul jurnalist de la Wall Street Journal numeste G1 un rival pe masura lui iPhone, dar mentioneaza si cateva probleme de hardware ale acestuia. David Pogue, de la New York Times descries platforma Android drept destul de evoluata pentru a provoca Windows Mobile la duel. Totusi, jurnalistul afirma de asemenea ca terminalul nu este perfect, dandu-i doar note de trecere pentru conectivitate si functiile sale.

Ce impresioneaza fara echivoc la T-Mobile G1 este cu siguranta ecranul touch, un LCD de 3.2 inchi, cu rezolutie de 320 x 480 pixeli. Pe de alta parte, iPhone dispune de un widescreen de 3.5 inchi, cu suport multitouch si rezolutie de 480 x 320 pixeli. Expertii lauda si functiile GPS ale lui G1, plus experienta de browsing, dar critica masivitatea telefonului, versus silueta subtire a lui iPhone si dimensiunile sale rezonabile.

La handsetul Android este frustrant faptul ca aplicatiile sale email nu se pot sincroniza cu servicii non-Google deocamdata, gen Microsoft Outlook, in vreme ce ultima versiune de iPhone ofera support pentru Microsoft Exchange, acces la email, calendar si contacte. In duelul sau cu iPhone, G1 are avantajul platformei sale open source si al serviciilor mai deschise utilizatorilor. Google promite chiar ca va permite utilizarea aplicatiilor VoIP pe acest terminal, in vreme ce Apple controleaza cu o mana de fier tot ce se instaleaza oficial pe terminalul sau.

In cele din urma, principala diferenta dintre cele 2 terminale este prezenta tastaturii pe T-Mobile G1, care face scrierea mailurilor, a SMS-urilor si instant messagingul mai usoare, in vreme ce iPhone dispune doar de o tastatura virtuala. Totusi, telefonul produs de Apple compenseaza printr-o serie de functii multimedia, atat audio, cat si video care eclipseaza in mod clar acest Google Phone. Per total, G1 poate fi considerat o excelenta prima tentativa de a implementa Android pe un handset, cu promisiunea ca urmatoarele versiuni vor fi cu adevarat impresionante.

Sursa: Internetnews.com

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×