Nokia versus Qualcomm, razboiul patentelor

1.266 ori
<b>Nokia versus Qualcomm, razboiul patentelor</b>Nokia isi mentine razboiul legal cu firma Qualcomm Inc., cerand acestei companii sa renunte la patentele ce au legatura cu tehnologia folosita in cadrul telefoanelor wireless la nivel global. Celebra companie finlandeza a intaintat plangeri autoritatilor...

Nokia isi mentine razboiul legal cu firma Qualcomm Inc., cerand acestei companii sa renunte la patentele ce au legatura cu tehnologia folosita in cadrul telefoanelor wireless la nivel global.

Celebra companie finlandeza a intaintat plangeri autoritatilor din Germania si Olanda afirmand ca patentele europene ale Qualcomm nu mai sunt de actualitate. Nokia este cel mai mare producator din lume la capitolul handseturi wireless, iar problema lor cu Qualcomm consta in patentul pentru CDMA, tehnologia standard pentru retelele wireless. Firma rivala considera ca Nokia incearca sa ii distruga afacerea bazata pe proprietati intelectuale.

Avand sediul in San Diego, compania inculpata in acest razboi a pornit procese impotriva companiei finlandeze in tari ca Franta, Germania, Italia, China sau Marea Britanie. Scandalul se intensifica la doar cateva saptamani inainte de expirarea actualei intelegeri dintre cele 2 firme privind licenta tehnologiilor folosite. Aceste procese si scandaluri afecteaza si actiunile, ca atare Nokia a crescut cu 1%, in timp ca Qualcomm au inregistrat o scadere de 40 centi pe actiune.

Desi nu se compara, iata totusi ca Telemobil si Cosmote nu sunt singurele companii din cadrul industriei mobile care se implica in astfel scandaluri si procese.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×