Vodafone lanseaza 3G mai ieftin in lupta cu Wi-Fi

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 1.500 ori
<b>Vodafone lanseaza 3G mai ieftin in lupta cu Wi-Fi</b>Vodafone si-a anuntat noile tarife de 12 euro pentru conexiunile 3G (conform Techworld), pret destul de mic incat sa ameninte industria hotspoturilor europene ce ofera servicii similare la tarife mult mai mari. Un hotspot european tipic costa in jur de 6...

Vodafone si-a anuntat noile tarife de 12 euro pentru conexiunile 3G (conform Techworld), pret destul de mic incat sa ameninte industria hotspoturilor europene ce ofera servicii similare la tarife mult mai mari.

Un hotspot european tipic costa in jur de 6 dolari pe ora, sau chiar 20-30 de euro in hotelurile clasa business. Astfel de tarife ar face inutila folosirea acestor hotspoturi, mai ales ca transferul Wi-Fi nu are o viteza si o rata de transfer constanta, in timp ce serviciul Vodafone atinge in jur de 50 Mb pe zi. Asta inseamna cam 2 ore de apeluri Skype plus o tona de documente powerpoint trimise prin email (Skype foloseste in jur de 500 kb, pana la 1Mb pe minute).

In vreme ce retelele 3G iau avant pe majoritatea pietelor europene, investitiile vor creste vitezele de download si vor aduce tarife clare. Astfel Vodafone aspira sa devina reteaua ideala pentru oamenii de afaceri care doresc sa isi foloseasca laptopurile in timpul calatoriilor. Noul tarif va fi disponibil de la 1 iulie 2007, astfel ca va mai ramane destul timp providerilor de servicii hotspot sa raspunda provocarii de la Vodafone.

Pentru sefii Vodafone singura utilitate a hotspoturilor pare a fi acoperirea acelor zone unde 3G functioneaza la performante scazute.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×