Noul iPhone va integra un transmitator FM si va suporta conectivitate 802.11n

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.065 ori
<b>Noul iPhone va integra un transmitator FM si va suporta conectivitate 802.11n</b>Desi nu ar fi prima oara cand un telefon mobil include o astfel de functie, dotarea noului iPhone cu un transmitator FM poate fi considerata o surpriza. Aflam de asemenea si ca noile variante de iPod Touch si iPhone vor sosi cu suport pentru conectivitate...

Desi nu ar fi prima oara cand un telefon mobil include o astfel de functie, dotarea noului iPhone cu un transmitator FM poate fi considerata o surpriza. Aflam de asemenea si ca noile variante de iPod Touch si iPhone vor sosi cu suport pentru conectivitate 802.11n.

Revenind la transmitatorul FM, acesta ii va permite telefonului produs de Apple sa receptioneze posturile locale de radio, dar si sa transmita muzica pe care o stocati pe handset prin frecventele FM direct pe casetofonul masinii pe care o conduceti. Aceasta veste o urmeaza pe cea de ieri, care anunta ca noul iPhone va incorpora o camera de 3.2 megapixeli si suport Wi-Fi 802.11n.

Interesant este faptul ca Apple nu va investi in chipuri separate, pentru conectivitate si transmisii, de vreme ce un singur chip Broadbcom va oferi suport 802.11a/b/g, Bluetooth 2.0 si FM. Suportul pentru conectivitate 802.11n permite conectarea telefonului la retele de 5 GHz, iar acest tip de conexiuni au marele avantaj al consumului redus de energie, ceea ce inseamna o viata mai lunga a bateriei terminalului.

Modelele actuale de iPhone si iPod Touch suporta doar conectivitate 802.11a 5Ghz, sau 802.11b/g 2.4 GHz, fortand utilizatorii care doresc o conexiune de mare viteza (802.11n) sa seteze o retea compatibila 2.4 GHz. Compromisul face ca reteaua wireless utilizata sa se confrunte cu interferente cu alte retele, in aglomerata banda de 2.4 GHz.

Avantajul conexiunii 802.11n este reprezentat si de acoperirea mai mare si de viteza mai buna, datorita utilizarii a doua canale simultan, pentru a dubla viteza de receptionare a semnalului.

[Via: Mobilemag.com]

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×