Nu doar Samsung e cu musca pe căciulă; Statistica Înșelăciunilor făcute În testele benchmark pentru Android

Autor:  | Publicat în:  Benchmark 1.621 ori
<b>Nu doar Samsung e cu musca pe căciulă; Statistica Înșelăciunilor făcute În testele benchmark pentru Android</b>După ce acum câteva zile am aflat că noul Galaxy Note 3 are benchmark-urile &ldquo;umflate artificial&rdquo; cu pâna la 20%, acum aflăm că și alte firme producătoare recurg la această metodă. Datorită userului AndreiF7 de pe twitter, care a...

După ce acum câteva zile am aflat că noulGalaxy Note 3 are benchmark-urile “umflate artificial”cu pâna la 20%, acum aflăm că și alte firme producătoare recurg la această metodă. Datorită useruluiAndreiF7de pe twitter, care a semnalat problema cu privire la modul în care Samsung trișează în testele benchmark, cei de laAnandTechau demarat o investigație în luna iulie în ceea ce privește optimizările aduse de către Samsung procesoarelor CPU și GPU utilizate pe Galaxy S4 și au tras câteva concluzii.

Pe ambele procesoare Snapdragon 600 și Exynos 5410 folosite pe terminalele Galaxy S4, Samsung detecta prezența anumitor aplicații benchmark și mărea puterea/frecvența acestora imediat. Totodată, AnandTech a încercat să discute cu diverși comercianți și producători pentru a opri această manifestare a celor care decid să trișeze în teste.

Privind tabelul de mai sus veți observa firmele producătoare care aleg să utilizeze această metodă de trișare, iar din câte se pare, pe niciunul dintre device-urile Nexus și nici pe modelele mai noi Motorola nu s-a recurs la această modalitate de “îmbunătățire” a performanțelor.

în contextul in care Samsung, Oppo și Huawei lucrează la un test benchmark comun, pe nume MobileBench, mă întreb câtă încredere mai putem avea în aceste teste?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×