Oficialii UE aproba reducerea tarifelor la serviciile date si SMS-uri, in roaming

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.015 ori
<b>Oficialii UE aproba reducerea tarifelor la serviciile date si SMS-uri, in roaming</b>Parlamentul European a votat ieri o noua lege cu privire la scaderea preturilor pentru serviciile tip date si mesaje text cu peste 60%. Masura va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie, 2009, probabil spre nemultumirea a numerosi operatori de...

Parlamentul European a votat ieri o noua lege cu privire la scaderea preturilor pentru serviciile tip date si mesaje text cu peste 60%. Masura va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie, 2009, probabil spre nemultumirea a numerosi operatori de telefonie mobila.

Inca de la inceputul verii, pretul mesajelor text va scadea la 11 eurocenti, de la 28, cat este acum. Intre timp, noile reguli vor impune ca descarcarea de continuturi prin intermediul unui serviciu mobil sa se faca la un tarif de 1 EUR pe megabyte descarcat, fata de pretul mediu de 1.68 EUR aplicat la acest moment.

Reducerile tarifelor din segmentul serviciilor tip date vor continua pana in iulie 2011, cand se estimeaza ca un megabyte descarcat va fi taxat cu 50 de eurocenti. Parlamentul European a votat si pentru reducerea tarifelor la apelurile tip voce in roaming, urmand sa se ajunga la un pret de 35 eurocenti pe minut pana in luna iulie a lui 2011. Primirea apelurilor voce atunci cand va aflati peste granita va fi taxata cu pana la 11 eurocenti, pana in 2011.

[Via: Online.wsj.com]

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×