Operatorii de telefonie din România vor trebui să publice oferte mai clare, anunță ANCOM

Autor:  | Publicat în:  ANCOM 989 ori
<b>Operatorii de telefonie din România vor trebui să publice oferte mai clare, anunță ANCOM</b>Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a impus noi reglementări pentru operatorii locali de telefonie, cu accentul pe publicarea unor oferte mai clare pentru clienți. Astfel, operatorii locali vor trebui să...

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a impus noi reglementări pentru operatorii locali de telefonie, cu accentul pe publicarea unor oferte mai clare pentru clienți. Astfel, operatorii locali vor trebui să suplimenteze sau detalieze informațiile din oferte.

Ideea este că clientul sau potențialul abonat să știe toate datele problemei atunci când încheie un contract cu respectiva firmă. La începutul acestui an existau în România peste 4 milioane de abonați la telefonie fixă, aproape 23 de milioane de cartele SIM active, iar aproape jumătate din gospodăriile din România aveau conexiune la Internet fix. Decizia ANCOM se aplică și furnizorilor de servicii Internetsi de televiziune, nu doar celor telecom.

Furnizorii de servicii vor trebui în urma noilor reglementări să publice pe paginile oficiale informații despre blocări sau limitări ale traficului de Internet și ale serviciilor sau aplicațiilor implicate. Spre exemplu, dacă sunt restricții legate de Skype sau WhatsApp, ele trebuie menționate. De asemenea, vor trebui detaliate pragurile dincolo de care e limitată sau condiționată utilizarea resurselor asociate abonamentului, fie că e vorba de trafic sau minute incluse.

Un alt aspect important de menționat va fi acoperirea geografică de tip outdoor a serviciilor furnizate de către operatori.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×