Oppo lucrează la un display curbat pe toate cele 4 laturi; Mută toți senzorii sub ecran

2.455 ori
<b>Oppo lucrează la un display curbat pe toate cele 4 laturi; Mută toți senzorii sub ecran</b>În acest an pe piață a apărut și conceptul de "ecran cascadă" pe care l-am văzut deja pe telefoane precum Vivo NEX 3 sau Huawei Mate 30 Pro. Și Oppo lucrează la asemenea terminale dar ne pregătește aparent și o evoluție

În acest an pe piață a apărut și conceptul de "ecran cascadă" pe care l-am văzut deja pe telefoane precum Vivo NEX 3 sau Huawei Mate 30 Pro. Și Oppo lucrează la asemenea terminale dar ne pregătește aparent și o evoluție a tehnologiei de ecran intitulată "3D waterfall display". Descoperim pe seama unui brevet la ce se referă compania chineză și vedem și o randare a modului în care va arăta un asemenea telefon.

Brevet Oppo

Aflați că este vorba despre un ecran curbat pe toate cele 4 laturi, tehnologie posibilă prin mutarea tuturor senzorilor sub display. Printre aceștia se vor număra senzori de lumină și senzori infraroșu de lumină ce vor putea funcționa de sub ecran. Astfel se elimină nevoia unei margini deasupra ecranului pentru găzduirea acestor senzori necesari pentru ajutarea luminozității în mediul ambient, respectiv pentru stingerea ecranului în timpul unui apel.

Brevet Oppo

Se pare că tehnologia poate fi implementată atât pe panouri microLED, cât și pe panouri OLED. Descoperim și faptul că Oppo nu este prima companie ce își imaginează un asemenea design de smartphone, asta pentru că în februarie 2019 cei de la Xiaomi ne prezentau un device similar cu 4 margini curbate ale ecranului. 

Cum vorbim doar despre un brevet în cazul de față, ar putea dura câțiva ani până la apariția unui produs real cu un asemenea display sau ajunge în punctul în care totul rămâne doar la stadiul de concept pe hârtie..

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×