Organismele UE sunt cu un pas mai aproape de oprirea taxelor pentru servicii roaming în Uniune

1.354 ori
<b>Organismele UE sunt cu un pas mai aproape de oprirea taxelor pentru servicii roaming în Uniune</b>Roaming-ul constituie o problemă pentru acei utilizatori ce călătoresc foarte mult în diverse țări în scop de serviciu, minutele și traficul de date consumat ajungând în unele situații să umfle factura serios. Totuși, organismele UE au în plan ca până

Legislatorii europeni au făcut un pas important pentru eliminarea tarifelor serviciilor de roaming dinUE, prin intermediul unei decizii ce afectează operatorii. Autorităţile au decis să reglementeze piata de roaming angro, pregatindu-se pentru marea eliminare din vară. 

Tendinţa este de a elimina tarifele de roaming din iunie în acest an. Limitarea tarifelor de roaming aplicate de operatori şi taxele pe care le aplică aceştia reciproc e un pas vital pentru a ajunge la măsura aplicată pe 15 iunie. Ea are rolul de a permite operatorilor să poată oferi în continuare roaming în UE, chiar şi după ce nu vor mai taxa clienţii.

Tarifele în masă pentru traficul de date, cel mai sensibil punct al roaming-ului vor fi limitate la 7.7 euro pe GB din vară şi vor ajunge la 2.5 euro per GB din 2022, când tehnologia 5G va fi deja disponibilă. Limitările pentru apeluri vor scădea de la 5 euro cenţi pe minut la 3.2 euro cenţi, iar mesajele vor fi taxate cu 1 euro cent şi nu 2 ca acum.

Comisia Europeană a promis şi că va revizui tarifele şi limitările lor odată la fiecare 2 ani, unele noi fiind propuse dacă e cazul. Pe viitor clienții vor putea călători în toată Europa fiind taxați de operatorii străini ca la ei în țară. Din 2007 și până azi datorită presiunii UE tarifele roaming au scazut cu 90%. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×