Prim ministrul Marii Britanii îl angajează pe gurul tech chinez Jack Ma drept consilier economic

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 509 ori
<b>Prim ministrul Marii Britanii îl angajează pe gurul tech chinez Jack Ma drept consilier economic</b>Jack Ma se număra printre cele mai mari personalităţi din China &icirc;n zona tehnologiei, el fiind fondatorului uriaşului e-tailer Alibaba. Succesul afacerii sale pare a-i fi dus vestea şi peste hotare, prim ministrul Marii Britanii, David Cameron...

Jack Ma se număra printre cele mai mari personalităţi din China în zona tehnologiei, el fiind fondatorului uriaşului e-tailer Alibaba. Succesul afacerii sale pare a-i fi dus vestea şi peste hotare, prim ministrul Marii Britanii, David Cameron luând decizia de a îl angaja pe Ma drept consilier economic.

Vestea vine cu o zi înainte de o vizita de stat a preşedintelui chinez Xi Jinping în UK. Rolul fondatorului Alibaba va fi de a-l consilia pe David Cameron legat de afaceri, făcând parte dintr-un grup de specialişti. Ideea este de a ajuta afacerile mici şi mijlocii din ţară insulară să îşi crească exporturile şi mai ales să prolifereze în parteneriate cu China.

Astfel se strâng şi relaţiile britanico - chineze, iar grupul Business Advisory al prim ministrului avea 19 membri în iulie, majoritatea şefi ai unor companii de top. Reţineţi că apartenenţa la acest grup nu e remunerată. Jack Ma are 51 de ani şi o avere estimată la 22.5 miliarde de dolari. E cunoscut ca fiind filantrop, totodată e primul antreprenor din China care a apărut pe coperta revistei Forbes.

El este şi cel mai bogat om din China şi pornea o companie legată de Internet în anul 1995, cu un împrumut de 20.000 de dolari. Acea companie urma să creeze website-uri şi avea rolul şi de "pagini aurii online" pentru China, urmând ca în 3 ani Ma să genereze 800.000 de dolari. În 1999 acelaşi Ma fonda Alibaba în apartamentul propriu, cu un grup de 17 prieteni.

Şi iată că în toamna trecută Alibaba a fost evaluata la bursă la 25 de miliarde de dolari.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×