Prim ministrul Marii Britanii îl angajează pe gurul tech chinez Jack Ma drept consilier economic

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 527 ori
<b>Prim ministrul Marii Britanii îl angajează pe gurul tech chinez Jack Ma drept consilier economic</b>Jack Ma se număra printre cele mai mari personalităţi din China &icirc;n zona tehnologiei, el fiind fondatorului uriaşului e-tailer Alibaba. Succesul afacerii sale pare a-i fi dus vestea şi peste hotare, prim ministrul Marii Britanii, David Cameron...

Jack Ma se număra printre cele mai mari personalităţi din China în zona tehnologiei, el fiind fondatorului uriaşului e-tailer Alibaba. Succesul afacerii sale pare a-i fi dus vestea şi peste hotare, prim ministrul Marii Britanii, David Cameron luând decizia de a îl angaja pe Ma drept consilier economic.

Vestea vine cu o zi înainte de o vizita de stat a preşedintelui chinez Xi Jinping în UK. Rolul fondatorului Alibaba va fi de a-l consilia pe David Cameron legat de afaceri, făcând parte dintr-un grup de specialişti. Ideea este de a ajuta afacerile mici şi mijlocii din ţară insulară să îşi crească exporturile şi mai ales să prolifereze în parteneriate cu China.

Astfel se strâng şi relaţiile britanico - chineze, iar grupul Business Advisory al prim ministrului avea 19 membri în iulie, majoritatea şefi ai unor companii de top. Reţineţi că apartenenţa la acest grup nu e remunerată. Jack Ma are 51 de ani şi o avere estimată la 22.5 miliarde de dolari. E cunoscut ca fiind filantrop, totodată e primul antreprenor din China care a apărut pe coperta revistei Forbes.

El este şi cel mai bogat om din China şi pornea o companie legată de Internet în anul 1995, cu un împrumut de 20.000 de dolari. Acea companie urma să creeze website-uri şi avea rolul şi de "pagini aurii online" pentru China, urmând ca în 3 ani Ma să genereze 800.000 de dolari. În 1999 acelaşi Ma fonda Alibaba în apartamentul propriu, cu un grup de 17 prieteni.

Şi iată că în toamna trecută Alibaba a fost evaluata la bursă la 25 de miliarde de dolari.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×