Primele informații despre procesorul Mediatek Helio X30 ies la iveală; acesta va păstra arhitectura deca-core

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 689 ori
<b>Primele informații despre procesorul Mediatek Helio X30 ies la iveală; acesta va păstra arhitectura deca-core</b>După ce Samsung, Huawei, dar și Qualcomm, companii ce și-au dezvăluit cele mai puternice procesoare din portofoliu, astăzi aflăm și c&acirc;teva detalii despre produsul ce ni-l pregătește compania chineză MediaTek. Este vorba despre Helio X30,...

După ce Samsung, Huawei, dar și Qualcomm, companii ce și-au dezvăluit cele mai puternice procesoare din portofoliu, astăzi aflăm și câteva detalii despre produsul ce ni-l pregătește compania chineză MediaTek. Este vorba despre Helio X30, un chip de tip deca-core ce va sosi la pachet cu un nou tip de nuclee.

Potrivit informațiilor primite, se pare că procesorul va aduce 4 nuclee Cortex-A72 tactate la 2.5 GHz și destinate task-urilor ceva mai solicitante, alte două nuclee Cortex-A72 de 2.0 GHz, două nuclee A-53 tactate la 1.5 GHz, și nu în ultimul rând două nuclee A-35 cu frecvență de 1.0 GHz.

Acest nou model va oferi suport pentru memorii LPDDR4 RAM, cât și un procesor grafic Mali-T880, același regăsit în acest moment și pe proaspătul lansat Samsung Exynos 8890 despre care v-am vorbit aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×