Primul telefon Ubuntu Touch debutează limitat În Europa săptămâna viitoare: BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition

Autor:  | Publicat în:  BQ 832 ori
<b>Primul telefon Ubuntu Touch debutează limitat În Europa săptămâna viitoare: BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition</b>După câteva incercari nereușite de a lansa un telefon Ubuntu Touch, cei de la Canonical au o nouă tentativa săptămâna viitoare. Astfel, luni, pe 9 februarie va fi pus în vânzare telefonul BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition. &nbsp; Vânzarea se va...

După câteva incercari nereușite de a lansa un telefon Ubuntu Touch, cei de la Canonical au o nouă tentativa săptămâna viitoare. Astfel, luni, pe 9 februarie va fi pus în vânzare telefonul BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition.

Vânzarea se va face exclusiv online și numărul de unități va fi foarte limitat. și viitoarele valuri de vânzări vor fi de tip "flash sale", anunțate doar pentru cunoscători via rețele de socializare, după modelul OnePlus, pentru a crea buzz. BQ este o companie spaniolă cunoscută pentru tablete și e-readere, iar acum a preluat sarcina de a realiza primul handset Ubuntu Touch.

Terminalul va concura pentru poziția a patra sau a cincea la capitolul OS mobil, după ce la vârf se afla iOS și Android, plus Windows 10 în curând, iar pentru ultimele poziții din top se bat Firefox OS, Tizen și poate și Sailfish. Dacă mai luăm în calcul și posibilă revenire a lui WebOS, lucrurile devin interesante. Cu Ubuntu Touch au putut lua contact curioșii care l-au instalat pe terminalele Nexus compatibile și proiectul părea încheiat la un moment dat.

Ei bine, el vine acum și pe modelul Aquaris, care are ca selling point o funcție interesantă, numită Scopes. Un "Scope" e capabil să afișeze atât conținuturi de pe telefon, cât și cele asociate unui serviciu utilizat sub forma unui meniu full screen. Spre exemplu, un Scope muzical e capabil să afișeze laolaltă melodii de pe handset, dar și din SoundCloud, Grooveshark sau Pandora.

Canonical a promis că handsetul va sosi cu aplicații populare că Facebook, Twitter, eBay sau Dropbox, în total 1000 la lansare. Veți cumpăra un astfel de handset dacă veți avea șansa? Prețul este de 170 de euro, iar ecranul este unul de 4.5 inch. Dotările includ 8 GB stocare, o cameră frontală de 5 MP, una principală de 8 MP, procesor quad core Mediatek și 1 GB RAM.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×