Procesorul Qualcomm Snapdragon 820 va fi produs în fabricile Samsung

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 780 ori
<b>Procesorul Qualcomm Snapdragon 820 va fi produs în fabricile Samsung</b>După un debut cu imagine negativă pentru procesorul Qualcomm Snapdragon 810, suntem siguri că următoarele generaţii de CPU vor fi pregătite şi produse cu mare grijă. Azi aflăm că pentru chipsetul Snapdragon 820, Qualcomm a luat o decizie...

După un debut cu imagine negativă pentru procesorul Qualcomm Snapdragon 810, suntem siguri că următoarele generaţii de CPU vor fi pregătite şi produse cu mare grijă. Azi aflăm că pentru chipsetul Snapdragon 820, Qualcomm a luat o decizie inedită şi anume de a folosi linia de producţie a celor de la Samsung.

Astfel, Snapdragon 820 va fi produs în fabricile Samsung, conform unor surse apropiate de ambele companii. De obicei Qualcomm îşi produce procesoarele la fabricile lui Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), dar Samsung are un avantaj asupra acestei firme, deoarece poate folosi procesul de producţie de 14 nm, faţă de cel de 20 nm de la TSMC.

Qualcomm a observat deja ce avantaje au procesoarele Exynos de nouă generaţie în faţa lui Snapdragon 810 şi profită de evoluţia liniilor de producţie Samsung în scopuri proprii. Deja producătorul de chipuri Snapdragon şi-a redus estimările financiare pe acest an, deşi are procesoare la bordul unor flagshipuri că HTC One M9, Xperia Z4, LG G Flex 2 şi curând şi LG G4.

Pe Snapdragon 820 îl vom vedea în acţiune în 2016, sau poate chiar la finalul acestui an, cine ştie. Să sperăm că se vor rezolva problemele cu temperatură ridicată şi se va regla şi consumul de energie la un nivel mai rezonabil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×