Producţia lui Google Pixel XL ar costa doar 285.75 dolari; Google scoate profit de 63% teoretic

1.140 ori
<b>Producţia lui Google Pixel XL ar costa doar 285.75 dolari; Google scoate profit de 63% teoretic</b>Ca de fiecare dată, costul de producție al unui smartphone este cu mult mai mic decât prețul la care ajunge să fie vândut comercial, lucru ce se întâmplă și în cazul modelelor Pixel și Pixel XL. Dacă în trecut cei de la Google veneau pe piață cu terminale

De fiecare dată când vedem cât costă de fapt producţia unui smartphone înţelegem că marilor producători de terminale nu le merge deloc rău, ei obţinând uneori şi dublul sau triplul acelei sume. Azi descoperim şi cât costă componentele unui Google Pixel XL.

Varianta de 5.5 inch a handsetului îi costă pe cei de la Google 285.75 dolari pentru a fi produsă, iar ei obţin 63% profit (teoretic), după ce îl vând la suma de 769 dolari. Informaţiile vin prin intermediul unei analize IHS Markit, care arată că una dintre cele mai scumpe componente este ecranul Quad HD AMOLED produs de Samsung cu protecţie Gorilla Glass 4. El costă 58 de dolari.

Pixel XL

Apoi vine procesorul Qualcomm Snapdragon 821 la preţul de 50 de dolari bucata, în vreme ce camerele costă 17.50 dolari. Stocarea de 32 GB şi cei 4 GB RAM sunt luate împreună la suma de 26.50 dolari. În total, costul de producţie al unui Pixel XL e mai ridicat decât cel al lui iPhone 7 (224.80 dolari) sau Galaxy S7 (255 dolari), deşi e vorba aici de un model mai mare, mai degrabă o variantă phablet totuşi.

De remarcat şi lipsa rezistenţei la apă, provocată de faptul că Google a dorit să grăbească realizarea produsului, încât să fie gata la timp. Evident exagerăm puţin când scriam mai sus ca Google obţine 63% profit, această regulă aplicându-se doar pe hârtie. Când adăugăm şi costurile de marketing, cercetare, ambalare, reclamele, dezvoltarea software şi livrările, dar şi plăţile de brevete, suma scade dramatic.

Vă reamintesc că Microsoft obţine câţiva dolărei frumoşi la fiecare telefon Android vândut spre exemplu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×