Project Fi, rețeaua wireless pregătită de Google ar putea oferi servicii VoIP de telefonie gratuită către abonați

Autor:  | Publicat în:  Google 753 ori
<b>Project Fi, rețeaua wireless pregătită de Google ar putea oferi servicii VoIP de telefonie gratuită către abonați</b>Printre proiectele la care Google lucrează &icirc;n secret de ceva timp se numără și o rețea wireless care va oferi roaming internațional gratuit, zvon ce tot circulă &icirc;n media de c&acirc;teva luni. Astăzi, cei de la AndroidPolice ne oferă o...

Printre proiectele la care Google lucrează în secret de ceva timp se numără și o rețea wireless care va oferi roaming internațional gratuit, zvon ce tot circulă în media de câteva luni. Astăzi, cei de la AndroidPolice ne oferă o informație ce vine să reconfirme dorința gigantului IT de lansare a unei rețele de acest tip denumită pentru moment Project Fi.

Aflăm că aceștia au reușit să extragă unele detalii referitoare la această rețea prin intermediul unei aplicații .apk dezvoltată de către Google. Aparent, aceasta conține informații cu privire la structura de plăți și activarea serviciului.

Aplicația în cauză poartă numele de cod Tycho, iar codul aplicației face referie la Nova, un alt nume posibil pentru această rețea de tip MNVO. Aflați că MNVO este denumirea dată acelor operatori mobili virtuali ce închiriază o infrastructură de rețele wireless deja creată pentru oferirea de servicii.

Project Fi, rețeaua wireless pregătită de Google ar putea oferi servicii VoIP de telefonie gratuită către abonați

Potrivit celor de la AndroidPolice, odată lansată comercial, rețeaua va fi numită Google Wireless, iar aplicația va oferi suport pentru plata facturilor, managementul traficului, cât și ajustarea planului tarifar. Totodată, ni se dezvăluie faptul că Google va taxa utilizatorii serviciului per GB utilizat, în timp ce apelurile și mesajele text vor fi oferite gratuit în US.

Totuși, pentru moment nu se știe cu siguranță dacă Google va deveni un operator global de telefonie, sau dacă se va axa mai mult pe piața americană. Rămâne de văzut ce alte detalii vor ajunge pe web în următoarele luni și dacă Project Fi va fi dezvăluită oficial în cadrul Google I/0 2015.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×