Qualcomm va livra primele chipuri dual core de 1.5GHz pentru smartphone-uri catre finalul anului

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 1.056 ori
<b>Qualcomm va livra primele chipuri dual core de 1.5GHz pentru smartphone-uri catre finalul anului</b>Dupa numeroase amanari si intarzieri, Qualcomm a anuntat in sfarsit faptul ca va livra primele chipuri Snapdragon dual core pentru handseturi si tableturi in trimestrul 4 al acestui an. E posibil chiar sa vedem smartphone-uri cu procesoare dual core de...

Dupa numeroase amanari si intarzieri, Qualcomm a anuntat in sfarsit faptul ca va livra primele chipuri Snapdragon dual core pentru handseturi si tableturi in trimestrul 4 al acestui an. E posibil chiar sa vedem smartphone-uri cu procesoare dual core de 1.5GHz pe piata pana la finalul anului.

Chipul in cauza este dual-core-ul QSD8672, care va fi incorporat in telefoane high end, tableturi si laptopuri low cost. Mark Frankel, vicepresedinte al sectiunii Product Management din cadrul Qualcomm a afirmat recent ca terminalele dotate cu acest chip vor sosi la inceputul lui 2011, mentionand si ca firmele mai agresive ar putea grabi lansarea catre ultimul trimestru al lui 2010.

Noul produs Qualcomm este urmasul chipului dual core Snapdragon MSM8660, care a fost livrat producatorilor din trimestrul 2 al acestui an. Noua versiune face trecerea de la 1.2 GHz la 1.5 GHz si este bazata pe un design Arm si proces de fabricare cu aportul tehnologiei 45 nm. Printre avantajele noului chip se numara o performanta mai buna, o administrare mai eficienta a consumului de energie, suport 1080p (playback video), HDMI integrat si suport pentru memorii DDR2 si DDR3.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×