Războiul rece al producătorilor de smartphone-uri ajunge la etapa de licenţiere a brevetelor pe națiuni; Asia atacă!

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 496 ori
<b>Războiul rece al producătorilor de smartphone-uri ajunge la etapa de licenţiere a brevetelor pe națiuni; Asia atacă!</b>Războiul smartphone-urilor a ajuns &icirc;n etapa &icirc;n care se duelează ţările şi nu producătorii de handseturi. Se pare că &icirc;n acest caz Coreea de Sud şi China ar urma să adopte politici antitrust, care vor impune celor de la Apple şi...

Războiul smartphone-urilor a ajuns în etapa în care se duelează ţările şi nu producătorii de handseturi. Se pare că în acest caz Coreea de Sud şi China ar urma să adopte politici antitrust, care vor impune celor de la Apple şi Qualcomm de exemplu să licenţieze tehnologii şi brevete către rivali în termeni mai accesibili.

Astfel companiile asiatice vor avea de câştigat împotriva rivalilor străini. Brazilia şi India iau în calcul abordări similare, conform celor de la Bloomberg. Industria telefoanelor mobile a generat 412 miliarde de dolari anul trecut, conform IDC, iar noile reglementări ar putea slăbi dominaţia Qualcomm, Microsoft şi Apple. Aceste 3 nume se găsesc mai mereu în top 15 companii care primesc cele mai multe brevete în fiecare an.

Cei de la Qualcomm au fost deja penalizaţi în China pentru un monopol asupra producătorilor de smartphone-uri, lucru soldat cu o evoluţie a celor de la MediaTek, în acest mediu proprice. Restricţiile cu privire la brevete au intrat în vigoare în Coreea de Sud în decembrie anul trecut, iar în China ele vor intra în acţiune de pe 1 august.

Aşa numiţii "trolli ai brevetelor" nu provoacă probleme doar în SUA, ci şi în Asia, chiar şi unele firme mari asumându-şi acest rol neplăcut. China şi Coreea de Sud au practic 2 mari componente de analizat: brevetele legate de standarduri ale industriei, cum ar fi WiFi, dar şi funcţii unice, precum slide to unlock de la Apple, sau software-ul Microsoft ce permite sincronizarea calendarelor.

Ideea este că prin reglementările impuse de autorităţi, Microsoft, Apple sau alte companii să fie forţate să îşi licenţieze tehnologiile vitale funcţionarii produselor rivale şi asta fără termeni absurzi. "Or else..."

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×