Reteaua mobila din China, un Big Brother?

1.270 ori
<b>Reteaua mobila din China, un Big Brother?</b>Ingrijorarea in legatura cu o posibila spionare a clientilor serviciilor de telefonie mobila din China a fost unul dintre subiectele mentionate la Davos, cu o saptamana in urma. Astfel, Guvernul chinez este suspectat ca ar poseda mijloacele de a spiona...

Ingrijorarea in legatura cu o posibila spionare a clientilor serviciilor de telefonie mobila din China a fost unul dintre subiectele mentionate la Davos, cu o saptamana in urma. Astfel, Guvernul chinez este suspectat ca ar poseda mijloacele de a spiona cei 500 de milioane de posesori de terminale mobile ai tarii.

Seful celui mai mare operator chinez (cu peste 300 de milioane de clienti) i-a uimit pe invitatii de la Davos, informandu-i ca furnizorul are acces nelimitat la datele personale ale clientilor. Acestea sunt predate imediat fortelor de securitate din China, atunci cand sunt solicitate. Acelasi reprezentant al companiei a mentionat ca operatorul poate folosi datele personale ale clientilor pentru a vinde publicitate si servicii, bazandu-se pe locul in care se afla utilizatorii si pe ceea ce fac acestia.

Exista antecedente in domeniul divulgarii de informatii secrete, intr-un caz care i-a implicat pe cei de la Yahoo, care au divulgat informatii ce au trimis un jurnalist chinez la inchisoare. Shi Tao a fost condamndat in 2005, fiind acuzat de divulgarea secretelor de stat, dupa ce a postat pe Internet un ordin al guvernului chinez, care interzicea organizatiilor media sa marcheze aniversarea revoltei din Piata Tiananmen. Jurnalistul a fost identificat cu ajutorul informatiilor furnizate de Yahoo si a fost condamnat la 10 de ani de inchisoare.

Daca nici telefoanele nu mai sunt sigure, atunci ce terminale ne-au ramas? Segmentarea publicului, astfel incat sa fie depistat publicul tinta pentru reclame este o scuza buna, dar intruziunea in viata personala ramane un delict... poate nu si in China.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×