Reteaua mobila din China, un Big Brother?

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.134 ori
<b>Reteaua mobila din China, un Big Brother?</b>Ingrijorarea in legatura cu o posibila spionare a clientilor serviciilor de telefonie mobila din China a fost unul dintre subiectele mentionate la Davos, cu o saptamana in urma. Astfel, Guvernul chinez este suspectat ca ar poseda mijloacele de a spiona...

Ingrijorarea in legatura cu o posibila spionare a clientilor serviciilor de telefonie mobila din China a fost unul dintre subiectele mentionate la Davos, cu o saptamana in urma. Astfel, Guvernul chinez este suspectat ca ar poseda mijloacele de a spiona cei 500 de milioane de posesori de terminale mobile ai tarii.

Seful celui mai mare operator chinez (cu peste 300 de milioane de clienti) i-a uimit pe invitatii de la Davos, informandu-i ca furnizorul are acces nelimitat la datele personale ale clientilor. Acestea sunt predate imediat fortelor de securitate din China, atunci cand sunt solicitate. Acelasi reprezentant al companiei a mentionat ca operatorul poate folosi datele personale ale clientilor pentru a vinde publicitate si servicii, bazandu-se pe locul in care se afla utilizatorii si pe ceea ce fac acestia.

Exista antecedente in domeniul divulgarii de informatii secrete, intr-un caz care i-a implicat pe cei de la Yahoo, care au divulgat informatii ce au trimis un jurnalist chinez la inchisoare. Shi Tao a fost condamndat in 2005, fiind acuzat de divulgarea secretelor de stat, dupa ce a postat pe Internet un ordin al guvernului chinez, care interzicea organizatiilor media sa marcheze aniversarea revoltei din Piata Tiananmen. Jurnalistul a fost identificat cu ajutorul informatiilor furnizate de Yahoo si a fost condamnat la 10 de ani de inchisoare.

Daca nici telefoanele nu mai sunt sigure, atunci ce terminale ne-au ramas? Segmentarea publicului, astfel incat sa fie depistat publicul tinta pentru reclame este o scuza buna, dar intruziunea in viata personala ramane un delict... poate nu si in China.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×