Vanzarile de telefoane mobile vor scadea in lunile urmatoare

1.294 ori
<b>Vanzarile de telefoane mobile vor scadea in lunile urmatoare</b>Se pare ca furnizorii de telefoane mobile, care s-au bucurat de cresteri considerabile ale cifrelor de vanzari in ultima vreme, vor avea de infruntat o scadere drastica in lunile urmatoare, conform unui studiu al IDC. Dupa cum ne asteptam, Nokia conduce...

Se pare ca furnizorii de telefoane mobile, care s-au bucurat de cresteri considerabile ale cifrelor de vanzari in ultima vreme, vor avea de infruntat o scadere drastica in lunile urmatoare, conform unui studiu al IDC.

Dupa cum ne asteptam, Nokia conduce plutonul, vanzand pana la 1.5 milioane de handseturi pe zi si detinand o cota de piata de 40% din totalul global, mai mult decat totalul combinat al celor de la Samsung, Motorola si Sony Ericsson. Totusi, sa tii pasul cu cresterea numarului de terminale livrate, 1.144 miliarde de telefoane devine aproape imposibil in aceasta situatie. Cresterea constata a cererii de handseturi nu se poate mentine la nesfarsit, conform analistilor.

Una dintre cele mai importante schimbari in topul producatorilor de handseturi a fost detasarea celor de la Nokia, cu mult in fata celor de la Motorola, depasiti la randul lor de Samsung. Succesul acestora din urma a fost pus, conform analistilor, pe seama strategiei de a inlocui handseturile in Europa si SUA. Sony Ericsson a inregistrat de asemenea o crestere a numarului de terminale vandute, cu 9.2%, in vreme ce LG s-a bucurat de o cota de piata de 7.1%. Evident, vorbim despre cresteri considerabile pe fondul sarbatorilor de iarna, dar aceasta era pare a se fi sfarsit, dupa cum arata studiul IDC.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×