Retelele analogice se inchid incepand din aceasta saptamana

886 ori
<b>Retelele analogice se inchid incepand din aceasta saptamana</b>Cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA, AT&T Wireless si Verizon Wireless isi vor inchide retelele analogice incepand de astazi. FCC permite operatorilor sa inchida aceste retele, care au intrat in functiune in anii '80 si au deservit publicul...

Cei mai mari operatori de telefonie mobila din SUA, AT&T Wireless si Verizon Wireless isi vor inchide retelele analogice incepand de astazi.

FCC permite operatorilor sa inchida aceste retele, care au intrat in functiune in anii '80 si au deservit publicul american, fiind acum inlocuite de catre retele digitale. Dupa inchiderea retelei analogice, AT&T va folosi prima sa retea digitala, care utilizeaza tehnologia TDMA (Time Division Multiple Access). Se pare ca si operatorii locali si cei rurali planuiesc sa inchida retelele analogice, trecand la varianta digitala. Din fericite pentru utilizatori, nu vor exista multe telefoane afectate de asa-numitul "apus analogic", iar cei afectati de schimbare vor primi o compensare.

Conform reprezentantilor AT&T 99.9% din traficul operatorului se bazeaza pe retele GSM, in vreme ce mai putin de 1% dintre clientii Verizon folosesc sistemul analogic. Totusi, sistemul AMPS (cel analogic) nu este folosit doar de catre operatorii de telefonie mobila. Numeroase companii care monteaza alarme folosesc sistemul pentru a alerta politia sau pompierii in legatura cu urgentele domestice sau ale diverselor firme. Conform unui studiu efectuat in urma cu 3 ani, aproape 1 milion de case si companii folosesc sisteme de alarma bazate pe retele analogice.

O campanie de inlocuire a sistemelor de alarma a debutat cu mult timp in urma, 400.000 de astfel de sisteme fiind inca operative cu 6 luni in urma. Printre cei afectati de catre "apusul analogic" se vor numara in special persoanele in varsta si o mica parte a clientilor General Motors, care si-au pastrat terminalele mobile din masina, fara a le innoi si upgrada, folosind inca retele analogice.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×