Retrospectivă Mobilissimo.ro pe anul 2015 şi planuri pentru 2016: multe recenzii şi concursuri, un nou site, experienţe hands-on şi ştiri în exclusivitate

Autor:  | Publicat în:  Mobilissimo 937 ori
<b>Retrospectivă Mobilissimo.ro pe anul 2015 şi planuri pentru 2016: multe recenzii şi concursuri, un nou site, experienţe hands-on şi ştiri în exclusivitate</b>Iată că suntem la final de an 2015, unul dintre cei mai aglomeraţi dar interesanţi ani &icirc;n zona telecom, cel puţin &icirc;n istoria recentă. Echipa de programatori Mobilissimo.ro a lucrat intens la noul site, cu c&acirc;teva previewuri pe care...

Iată că suntem la final de an 2015, unul dintre cei mai aglomeraţi dar interesanţi ani în zona telecom, cel puţin în istoria recentă. Echipa de programatori Mobilissimo.ro a lucrat intens la noul site, cu câteva previewuri pe care le-aţi putut vedea. Am continuat seria de podcasturi Mobicast, ba chiar v-am oferit şi 3 videocasturi, la ediţii aniversare, de sărbători şi Halloween.

Anul 2015 ne-a adus designuri spectaculoase de telefoane, numai dacă ne uităm la modelele celor de la LeTV, la Galaxy S6 Edge şi S6 Edge+, dar şi la handseturi că Huawei Mate S sau Mate 8. Apple a făcut în sfârşit saltul la o cameră cu rezoluţie mai mare de 8 megapixeli şi a transformat 3D Touch într-o modalitate de interacţiune ce va defini viitorul terminalelor mobile. Apple Watch a devenit cumva un succes, iar tabletele au parut a stagna si din disperarea stagnarii s-au nascut device-uri hibrid uriase si axate pe productivitate ca Surface Book, Google Pixel C si chiar si iPad Pro.

Din păcate nu suntem mai avansaţi tehnologic decât în urmă cu 3-4 ani să zicem şi paradigma telefonului mobil domină în continuare mobilitatea. Headseturile ca Google Glass nu au prins la public, Project Ara stagnează şi poate doar purtabilele şi Internet of Things au evoluat. Şi headseturile VR încearcă să pătrundă pe piaţă, deocamdată cu preţuri prohibitive.

Prăpastia în care se află HTC s-a adâncit, cu un HTC One M9 care a dezamăgit şi un One A9 care parcă nu convinge. Nici BlackBerry nu stă prea bine, dar decizia de a trece la Android pare a fi inspirată. Companiile din China au atacat furios piaţa globală, Huawei vânzând peste 100 de milioane de modele, OnePlus 2 şi OnePlus X fiind primite cu braţele deschise, iar LeTV şi Elephone au ajuns peste noapte nume respectate.

Xiaomi continuă să fie un nume mare, dar s-a axat mai mult pe extinderea spre India şi pe noi produse şi accesorii, mai degrabă decât pe telefoane high-end. 2015 a marcat la Mobilissimo.ro şi debutul seriei RETROreviews, ajungând la 4 astfel de recenzii şi cu multe altele plănuite pe viitor. Am realizat pentru voi 76 de recenzii de tablete şi telefoane, dar şi de accesorii şi gadgeturi în ultimul an.

Am participat la MWC 2015, de unde v-am adus 58 de clipuri hands-on şi la IFA 2015, cu 20 de hands-on-uri, în vreme ce unboxing-urile şi recenziile de jocuri au trecut lejer de cota 200. V-am oferit la concursuri un număr mare de telefoane şi accesorii sau huse, trecând peste 20 de astfel de premieri. În plus, Mobilissimo.ro v-a adus ştiri în exclusivitate, pe care nu le găseaţi nici pe GSMArena, Engadget, Gizmodo sau Phone Arena.

Aceste site-uri ne-au citat în repetate rânduri şi am fost primii care am confirmat marea problemă cu supraîncălzirea lui HTC One M9/Snapdragon 810, căpătând faimă internaţională. Am fost de asemenea şi printre primii care au testat telefonul Huawei Mate S şi avem în continuare cea mai lungă recenzie a lui iPhone 6S şi 6S Plus de pe întreg Internetul.

În ce priveşte noul site, partea de desktop e finalizată şi suntem aproape de a o completa şi pe cea pentru mobil. Noul site va avea o secţiune dedicată pentru telefoane evident, dar şi una separată pentru tablete şi una pentru ceasuri inteligente. Vom delimita clar secţiunea Ştiri, cu un design care le va face foarte uşor lizibile, iar recenziile au fost regândite.

Le vom segmenta mai clar şi vă vom oferi un format cu mici clipuri divizate de câteva minute la fiecare secţiune (Audio, Cameră, Display etc), dar şi un review centralizat video de multe minute. Aţi remarcat probabil şi că am început să implementăm un sistem de notare mai complex pentru recenzii, cu note la fiecare capitol.

Noul site aduce şi o secţiune Reduceri realizată în colaborare cu Compari.ro şi avem şi un comparator de specificaţii foarte intuitiv. Vom include şi o secţiune specială pentru galeria foto şi cea video, iar pasionaţii de detalii de fineţe vor găsi o sumedenie de benchmark-uri realizate de noi, cu diagrame speciale comparative, teste de luminozitate, baterie şi putere a volumului.

Pregătim şi surprize în secţiunea personalizată a contului atunci când sunteţi logaţi pe site. 2015 a adus şi o extindere a echipei Mobilissimo.ro, cu 2 noi redactori: Petre Popescu, specializat pe terminale din China şi Liviu Roşca, axat pe aplicaţii şi tutoriale Android. Pentru 2016 ne pregătim de MWC 2016, având deja biletul rezervat pentru Barcelona şi cu siguranţă vom relata şi de la Berlin, de la IFA.

Am publicat și topurile telefoanelor și tabletelor anului 2015, în viziunea cititorilor și vă recomandăm să aruncați o privire peste ele, cel al tabletelor având o surpriză pe primul loc, iar cel al telefoanelor fiind previzibil.

Pe final de an avem şi un cadou pentru voi, astfel că dăm acces la noul site primilor 100 de cititori care ne vor trimite mail la adresa "[email protected]", cu subiectul "Sunt fan Mobilissimo.ro, doresc acces! :)", iar în corpul mailului va trebui inclus numele real şi să ne spuneţi modul în care aţi descoperit site-ul nostru.

Cam aşa se încheie un 2015, plin de lansări şi realizări tehnologice, de evoluţie a site-ului Mobilissimo.ro, creştere a forumului şi a comunităţii, un YouTube plin de conţinuturi noi şi în
general o creştere spre mai bine, mai mult, mai performant.

Vă dorim un an nou excelent şi vă urăm La Mulţi Ani!

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×