Samsung ar urma să livreze mai puţine smartphone-uri decât se aştepta în 2018, din cauza lui Galaxy S9

2.001 ori
<b>Samsung ar urma să livreze mai puţine smartphone-uri decât se aştepta în 2018, din cauza lui Galaxy S9</b>Vestea că smartphone-urile Galaxy S9 și Galaxy S9+ nu se vând conform așteptărilor nu este nouă, dar acum descoperim faptul că sud-coreenii au ajuns în punctul în care sunt nevoiți să își reducă target-ul de vânzări din zona smartphone pentru

În ultimele luni am tot văzut experţi, analişti şi specialişti care îi cântau prohodul lui Galaxy S9, afirmând că seria nu s-a vândut prea bine faţă de predecesori. Asta după o jumătate de an de "plâns" şi pentru iPhone X, care până la urmă s-a vândut bine de fapt. Privim cu precauţie afirmaţii de gen, dar vedem totuşi ce au de zis analiştii cu privire la S9 de această dată.

O publicaţie financiară cu surse solide conectate fix la Samsung scrie că gigantul tech nu îşi va atinge ţinta de a livra 350 de milioane de smartphone-uri în 2018. E drept că ţinta e agresivă, mai ales că e de vreo 3 ori mai mare decât ce şi-a propus Huawei spre exemplu. Aparent Galaxy S9 nu se vinde pe măsură aşteptărilor şi asta mai ales în ţări precum China.

Iniţial estimările erau ca în 2018 se vor livra 320 de milioane de telefoane Samsung. Precomenzile bune ale lui S9 au făcut reprezentanţii companiei să fie optimişti, urcând proiecţiile cu 9.4%, până la 350 de milioane. Se pare că au fost prea optimişti totuşi, mai ales că în 2017 firma a livrat 319.8 milioane de unităţi, în creştere cu 3.3% faţă de 2016.

Ca să vă faceţi o idee cum stăm acum, Samsung a livrat 78 de milioane de smartphone-uri în trimestrul întâi al acestui an. Pentru trimestrul 2 sunt estimate 73 de milioane de unităţi. Analistul HMC Investment & Securities Noh Geun-chang consideră că Samsung Galaxy S9 şi Galaxy S9+ vor livra maxim 30 de milioane de unităţi tot anul, cea mai slabă performanţă a unui Galaxy S din 2012 încoace.

Se pare că Samsung a început deja să lucreze pentru a creşte vânzările, investind mai mult în marketing. Dacă totul merge cum prezic analiştii, atunci sud coreenii ar putea raporta profit operaţional cu 40% mai mic în 2018 faţă de 2017. Galaxy Note 9 ar mai putea salva din situaţie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×