Samsung atinge 350 ppi folosind un panou OLED și tehnologia FMM (Fine Metal Mask)

1.296 ori
<b>Samsung atinge 350 ppi folosind un panou OLED și tehnologia FMM (Fine Metal Mask)</b>De dragul unui punct de reper, aflați că ecranul Retina de la Apple atinge 326 ppi. Ei bine, Samsung a reușit producă un display de 350 PPI folosind un panou OLED cu tehnologia FMM (Fine Metal Mask). Informația vine direct din Coreea de Sud și...

De dragul unui punct de reper, aflați că ecranul Retina de la Apple atinge 326 ppi. Ei bine, Samsung a reușit producă un display de 350 PPI folosind un panou OLED cu tehnologia FMM (Fine Metal Mask). Informația vine direct din Coreea de Sud și trebuie remarcat faptul că performanța a fost atinsă doar în laboratorul de teste deocamdată.

Până acum Samsung se axa pe tehnologia LITI (Laser Induced Thermal Imaging) pentru a atinge rezoluții ridicate pe terminale mobile, iar datorită noului proces vor putea atinge rezoluții ridicate pe panourile AMOLED actuale. LCD-urile aveau ca plus față de OLED-uri densitatea crescută de pixeli, dar acest handicap va fi în curând înlăturat de Samsung. Evident OLED-urile au și alte avantaje, mai ales la luminozitate si claritate, iar dacă adăugăm și un PPI (pixel per inch) bun, atunci e posibil ca Retina Display să aibă o alternativă.

între timp LG lucrează la un ecran de 5 inch cu rezoluție Full HD și continuă să dezvolte tehnologiile Nova Display și True HD, care deși sunt neglijate de presă, au potențialul de a ajunge la fel de bune sau mai bune decât panourile Samsung. Cine va câștiga bătălia display-urilor la final de 2012?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×