Samsung GALAXY NX - primele impresii

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.208 ori
<b>Samsung GALAXY NX - primele impresii</b>Samsung împreună cu F64 a organizat lansarea lui GALAXY NX. Compania sud-coreeană a dorit să pună în acest produs atât experiența acumulată pe camere foto mirrorless cât și ce știe din universul Android. Din acest mariaj a ieșit GALAXY NX:...

Samsung împreună cu F64 a organizat lansarea lui GALAXY NX. Compania sud-coreeană a dorit să pună în acest produs atât experiența acumulată pe camere foto mirrorless cât și ce știe din universul Android. Din acest mariaj a ieșit GALAXY NX: primul mirrorless cu Android și conectivitate 4G.

Evenimentul a fost organizat în cadrul showroom-ului pe care F64 îl are în București. Amfitrion ne-a fost Mircea Stoicescu, Head of Division NPC & Digital Imaging din partea filialei locale a Samsung. Pentru a ne proba calitățile lui GALAXY NX au trimis doi fotografi și un blogger la lucru. Aceștia făceau fotografii și acestea ne erau afișate în timp real pe trei monitoare din sala în care avea loc evenimentul. Este vorba de Alex Conu, Aurel Rapa și Adi Hădean.

Câteva detalii legate de Samsung GALAXY NX:

  • display TFT LCD de 4.8 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli;
  • procesor Exynos quad-core la 1.6 GHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;
  • Android 4.2 Jelly Bean;
  • 4G cu viteze de până la 100 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, A-GPS și GLONASS;
  • senzor APS-C CMOS de 20.3 Megapixeli, obiective interschimbabile, filmează la 1080p cu 25 fps, fotografiile sunt JPEG, dar și în format RAW ce permite o editare ulterioară mai puternică, ISO 100 - 25600;
  • baterie de 4360 mAh, 410 gr. fără baterie și card, 495 gr. cu bateria standard.

Impresiile formate de hands-on:

Samsung GALAXY NX - primele impresii

Se vede că este o struțocămilă, iar în locul Samsung aș fi preferat să pun mai multe controale fizice și mai puțin să mă bazez pe display-ul TFT LCD de 4.8 inch care va suferi zdravăn sub acțiunea razelor solare, adică va deveni ilizibil și va fi destul de greu să setezi diverse funcții prin modul Manual.

Display uriaș de 4.8 inch, destul de generos dimensionat pentru categoria mirrorless. în pachetul de bază dați de obiectivul de 18-55mm, dar Samsung aduce alte 16 obiective compatibile cu GALAXY NX.

Fotografiile făcute de Alex Conu, Aurel Rapa și Adi Hădean erau de mare efect. Am făcut câteva fotografii la interior, dar prefer să nu mă pronunț pe cât de bine se descurcă. Poate va sosi la un review și atunci aveți mai multe detalii în urma unor teste desfășurate pe parcursul a mai multe zile, în mai multe situații de utilizare etc.

Samsung GALAXY NX

Prețul la F64 urcă la peste 6000 de lei. Mult. Mai ales că elementul central îl reprezintă conectivitatea largă, 4.2 Jelly Bean și tehnica mirrorless de la GALAXY NX este și pe NX300 care costă în jur de 2500 lei.

Pret Samsung Galaxy NX

Samsung își permite să facă exerciții de imaginație pe principiul ce ar fi dacă am face un astfel de gadget… Nu cred că GALAXY NX este suficient de puternic ca să atragă o masă mare de fotografi profesioniști ci mai degrabă merge pe o nișă mică, mică de tot. M-am repetat ca să accentuez și nu din greșeală.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×