Samsung Galaxy S IV: așteptări, predicții și speranțe (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.318 ori
<b>Samsung Galaxy S IV: așteptări, predicții și speranțe (Editorial)</b>Joi va fi anunțat oficial marele Samsung Galaxy S IV, "telefonul anului 2013", așa cum le place unora să îl numească deja. Având în vedere că săptămâna a început cu zvonuri că HTC One are o baterie și camera slabă, deși vă recomand să nu...

Joi va fi anunțat oficial marele Samsung Galaxy S IV, "telefonul anului 2013", așa cum le place unora să îl numească deja. Având în vedere că săptămâna a început cu zvonuri că HTC One are o baterie și camera slabă, deși vă recomand să nu ne pripim, Samsung Galaxy S IV începe să sune ca un handset de top, sau ca un flagship Android care poate întrece orice rival. Hai să vedem ce ne poate aduce acest model.

în primul rând va spun că în vreme ce mă jucam cu Sony Xperia Z am văzut că în benchmark-ul AnTuTu Galaxy S IV este listat la terminalele care scot 40.000 de puncte, în condițiile în care am obținut 16.000 de puncte pe Xperia Z. Să vă spun pe scurt zvonurile despre Galaxy S IV? în primul rând el urmează să aibă un ecran PHOLED și nu Super AMOLED, nemaifolosind un panou fluorescent ci fosforescent de această dată. Zvonurile afirmă că nouă tehnologie ar duce la un consum cu 25% mai scăzut de energie pentru ecran.

Apoi vom avea un procesor Exynos 5 Octa, deși există și speculații că acest CPU va fi un Snapdragon 600 în unele regiuni ale globului. 2 GB RAM sunt 99.99% siguri, asta dacă nu ne face Samsung vreo surpriză și aduce 3, apoi o cameră de 13.1 megapixeli confirmată deja de scăpări pe Picasa. Se zvonește că ar fi în mare același senzor ca și pe Xperia Z, dar sincer să fiu sper să fie puțin mai bun. Mă aștept să avem parte și de HDR video și poate chiar de captură 1080p la 60 FPS. Ar fi binevenită și o stabilizare a imaginii măcar la fel de bună ca și cea a lui Lumia 920.

La capitolul memorie există două opțiuni clare: 16/32/64 GB și slot microSD sau 32/64 GB și fără slot. Bănuiesc că prima va fi cea la care va apela Samsung, pentru a păstra tradiția. Să nu vă mire dacă Samsung va folosi un nano SIM pe acest device, deoarece și la MWC 2013 mai erau 2-3 telefoane care adoptau noul standard. Apoi vom avea LTE și NFC, plus câteva tehnologii proprietare Samsung.

Se zvonește că Samsung ne-ar pregăti un eye scrolling care ne va permite să derulăm o pagină web pe verticală folosindu-ne doar privirea. De vreme ce tehnologia a fost deja brevetata, e doar o formalitate ca ea să fie pusă în aplicare. Sunt sigur că Pop Up Play și un sistem eficient de multitasking/Multi View vor fi disponibile, plus pleiadă de gesturi de la Galaxy S III, Smart Stay, S Beam și toate celelalte artificii ale predecesorului.

Bateria va fi un aspect important și bănuiesc că va gravita undeva pe la 2500 mAh, iar dacă asigura cam o zi și jumătate de funcționare, deja pot spune că stăm bine. Am uitat să menționez și diagonală, cel mai probabil una de 4.99 inch, încă o dată conform zvonurilor. Ei bine, marele mister, probabil singurul la aceast oră este designul.

Policarbonat sau alt material plastic, dacă mă întrebați pe mine, o ramă de metal în jurul ecranului și un display pe cât posibil edge to edge. Butonul Home e nelipsit, însoțit de două butoane capacitive. Evident am putea fi surprinși de un terminal total edge to edge, fără butoane fizice sau capacitive în partea frontală, adoptându-le doar pe cele virtuale. Personal consider varianta sugerată de mine mai plauzibilă...

Ar fi o idee interesantă ca Samsung să comercializeze variante diferite de capace pentru bateria lui Galaxy S IV. Spre exemplu am putea cumpăra un handset cu carcasă din material plastic și un terminal cu carcasă din metal prelucrat fin, cu un sistem special de prindere și îmbinări diferite. Cum vă sună această idee? Așteptările mele? Vânzări de cel puțin 5 milioane de unități în prima lună sau poate chiar primul weekend, dacă debutul este global.

îmi place că teaserele în jurul telefonului sunt discrete și sper că și promovarea și marketing-ul să meargă pe aceeași linie și să nu fie megalomane și obsesive ca la Microsoft Surface sau modelele Lumia, de exemplu. Preț estimativ? Probabil pe la 600 de euro la liber și 200 sau 300 de euro cu abonament pe 2 ani. Voi ce așteptări aveți de la acest model și ce dezamăgiri preziceți?

Retineti ca debutul handsetului are loc pe 14 martie la New York, iar evenimentul va fi transmis live pe YouTube.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×