Samsung Galaxy S20 Ultra primeşte disecţia iFixit; Cat de uşor de reparat este şi cum arată camera de 108 MP?

1.203 ori
<b>Samsung Galaxy S20 Ultra primeşte disecţia iFixit; Cat de uşor de reparat este şi cum arată camera de 108 MP?</b>După ce a primit câteva teste de display, comparaţii foto şi o disecţie sau două, acum Samsung Galaxy S20 Ultra ajunge pe masa de teste a celor de la iFixit. Aceştia se ocupă cu o disecţie amănunţită

După ce a primit câteva teste de display, comparaţii foto şi o disecţie sau două, acum Samsung Galaxy S20 Ultra ajunge pe masa de teste a celor de la iFixit. Aceştia se ocupă cu o disecţie amănunţită a telefonului, care ne spune cât de uşor sau greu este de reparat şi ne arată prim planuri cu senzorul sau de 108 megapixeli. Avem detalii mai jos.

Galaxy S20 Ultra

Aflăm că senzorul principal de pe Galaxy S20 Ultra ar ocupa un spaţiu aproape dublu faţă de cel principal de pe iPhone 11 Pro. Un senzoruriaş înseamnă şi capacitatea de a capta mai multă lumină şi a face cadre fantastice noaptea şi în condiţii cu luminozitate precară. iFixit subliniază totuşi că un senzor mai mare şi mai mulţi pixeli nu înseamnă neapărat fotografii mai bune. Un senzor de 108 megapixeli înseamnă că există 108 de milioane de pixeli care trebuie să încapă un senzor de 9.5 mm pe 7.3 mm pe S20 Ultra.

Galaxy S20 Ultra

Această cantitate de pixeli pe un spaţiu aşa mic poate însemna şi imagini cu mai mult zgomot, mai ales în condiţii low light. Aici ajută şi post procesarea şi combinarea de 9 pixeli în 1 prin tehnologia Nonacell. iFixit a aruncat apoi o privire asupra celeilalte vedete de pe S20 Ultra şi anume camera periscopică de 48 de megapixeli, cu zoom hibrid optic 10x şi digital 100x. Face uz de o prismă pentru a capta lumina şi întregul mecanism e întors la 90 de grade în cadrul telefonului, direcţionând lumina prin acea prismă şi ghidând-o lateral la 90 de grade.

Galaxy S20 Ultra

Mai aflăm şi că bateria de 5000 mAh e lipită cu destul de mult adeziv, deci nu e chiar uşor de scos. Se pare şi că telefonul e greu de reparat, primind doar nota 3 din 10 pentru uşurinţa de reparare. Ca plusuri are faptul că foloseşte şuruburi Philips identice şi că are multe componente modulare şi uşor de reparat individual.

Pe de altă parte trebuie grijă maximă cu înlăturarea panoului de sticlă din spate la începutul oricărei reparaţii, iar până să ajungi la bateria cu mult lipici te loveşti de cablurile aferente plăcii de bază. Reparaţia de ecran înseamnă şi să desfaci toate componentele şi să înlocuieşti jumătate de device. Mai multe detalii aflaţi de aici.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×