Samsung pregateste un telefon ecologic, E200 Eco

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.237 ori
<b>Samsung pregateste un telefon ecologic, E200 Eco</b>Pe fondul plangerilor exprimate de atletii care participa la Olimpiada de la Beijing, in legatura cu aerul poluat din capitala Chinei, Samsung va lansa un telefon ecologic, E200 Eco. Acesta este fabricat din bioplastic, derivat din surse biologice...

Pe fondul plangerilor exprimate de atletii care participa la Olimpiada de la Beijing, in legatura cu aerul poluat din capitala Chinei, Samsung va lansa un telefon ecologic, E200 Eco.

Acesta este fabricat din bioplastic, derivat din surse biologice degradabile, cum este porumbul. E200 Eco nu este primul telefon fabricat din bioplastic si produs de Samsung, de vreme ce compania a lansat handseturile W510 si F268 in Asia in iunie, cu acelasi atribut eco-friendly. Noul handset va sosi in Europa in septembrie si reprezinta o premiera prin faptul ca intreaga sa carcasa este fabricata din bioplastic. Pe langa utilizarea acestui material, telefonul salveaza Pamantul renuntand la materiale poluante ca plumb, cadmiu sau mercur.

Initiativa celor de la Samsung nu este singulara, de vreme ce si Nokia si NEC planuiesc lansari de handseturi similare, iar Business Standard afirma ca finlandezii vor lansa nu mai putin de 40 de modele de handseturi ecologice in 2008. Exista si un dezavantaj al utilizarii porumbului ca baza pentru bioplasticul incorporat in telefoane: cresterea pretului alimentelor, de vreme ce aceasta resursa este folosita si pentru hrana animalelor din ferme.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×